Nicușor Pascu: Nu sunt foarte multe șanse la Europenele de gimnastică de la Cluj, dar ele există

Nicușor Pascu: Nu sunt foarte multe șanse la Europenele de gimnastică de la Cluj, dar ele există

Fostul gimnast român Nicușor Pascu a declarat pentru AGERPRES că sportivii români nu au foarte multe șanse la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie), dar ele există, iar Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor ar putea obține medalii.

''Drept spus, nu sunt foarte multe, dar sunt șanse. În concurs se poate întâmpla orice'', a afirmat Pascu, vicecampion european la bară fixă în 1989, la Stockholm.

Potrivit fostului antrenor coordonator al lotului național masculin al României, Drăgulescu are șanse la medalii la sol și sărituri, iar Cătălina Ponor la sol și bârnă.

''Dacă va fi la fel ca anul trecut va fi foarte bine'', a subliniat Pascu (47 ani). La Europenele de anul trecut, de la Berna, Ponor a cucerit medalii de bronz la sol și bârnă, iar Drăgulescu a obținut argintul la sol și sărituri.

Pascu a comentat și faptul că Europenele au loc la Cluj-Napoca: ''Este un lucru foarte bun și sper să fie o bună publicitate și o motivație pentru copii să vină la gimnastică''. Nicușor Pascu nu consideră că presiunea suplimentară a publicului ar trebui să-i afecteze pe gimnaștii români: ''Nu va fi un avantaj, dar nici un dezavantaj. Sportivii cu experiență și bine pregătiți concurează la fel oriunde ar fi în lume''.

Pascu regretă că nu a avut șansa de a evolua la un concurs de asemenea anvergură în România: ''Mi-ar fi făcut plăcere să concurez la un concurs major în fața publicului român''. Fostul gimnast nu va veni la Cluj, dar îi va susține pe reprezentanții României din Elveția, țara în care trăiește, sfatul său pentru aceștia fiind ''să dea tot ce au mai bun din ei''.

Pascu afirmă că Europenele de la Cluj-Napoca ''cu siguranță vor da un impuls și o motivație pentru gimnaști și antrenori să se implice mai mult. Și poate pentru autorități''.

''Aș spune că gimnastica românească în general traversează o perioadă mai grea și nu numai loturile naționale. Gimnastica mondială s-a dezvoltat foarte mult. S-au dezvoltat țări în care cu ani în urmă făceau gimnastică de plăcere'', susține Nicușor Pascu.

Pentru ca gimnastica din țara noastră să revină în prim plan, ''românii au nevoie de mai multe lucruri: de mai multă motivație, să își schimbe un pic mentalitatea, de colaborare și schimb de experiența cu țările care s-au dezvoltat în ultimii ani în gimnastică'', a mai spus Nicușor Pascu.

Pascu a antrenat lotul național de juniori în perioada 1994-1996, promovându-l pe Marian Drăgulescu, între 1996 și 1998 a fost antrenor al lotului național de seniori, între 1998 și 2008 a pregătit lotul de seniori al Elveției, în ianuarie 2009 a revenit ca antrenor coordonator al lotului de seniori al României, dar a plecat în Elveția la finalul acelui an.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...