Nigel Farage, calificat drept 'rasist' după ce a spus că România nu ar fi trebuit să fie primită în UE

Fostul lider al formațiunii britanice eurosceptice UKIP, Nigel Farage, a avut vineri seară o discuție aprinsă cu un ascultător care a intervenit în timpul show-ului său radiofonic (LBC show), politicianul britanic susținând că România nu ar fi trebuit să fie primită în Uniunea Europeană pentru că 'nu a încheiat tranziția' după regimul comunist și este în opinia sa o țara unde corupția este 'endemică', aprecieri în urma cărora respectivul ascultător l-a acuzat pe Farage de rasism, se arată într-un articol publicat de cotidianul Express.

Farage a sugerat de asemenea că ieșirea Marii Britanii din UE survine într-un moment potrivit, întrucât el consideră 'incredibil' ca țara sa să fie într-o uniune politică cu România.

În acest context el a vorbit și despre recenta ordonanță a guvernului român prin care s-a fixat pragul de 200.000 de lei pentru prejudiciul care atrage răspunderea penală în cazul abuzului în serviciu. 'Ești un funcționar public, ai furat numai 35.000 de lire sterline, este OK domnule, vei primi doar o palmă peste încheietura mâinii', a spus Farage, ironic.

Fără să facă referire și la faptul că acea ordonanță a fost între timp abrogată, el a continuat: 'Sincer, niciodată nu ar fi trebuit să li se permită să se alăture (UE)'.

Nemulțumit de aceste aprecieri, un ascultător care s-a prezentat cu numele de 'Tony' l-a acuzat pe Farage de rasism. 'Cred că sunteți rasist și chiar mă simt ofensat de modul în care ați vorbit despre România și români', a spus Tony.

El i-a atras atenția lui Farage că există corupție și în rândul politicienilor britanici, afirmație la care acesta a replicat afirmând că, spre deosebire de Marea Britanie, în România 'corupția este absolut endemică în întreaga societate' și a invocat faptul că această situație ar fi susținută de fiecare 'raport independent' care apare.

În plus, dorind să răspundă acuzației despre rasism, Farage a susținut că în România 'până la patru milioane de oameni sunt discriminați brutal din cauza rasei lor'. Însă în încheiere el a afirmat că nu a vrut să spună că 'românii sunt oameni răi', adăugând că a întâlnit și 'mulți români minunați'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

5 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi