Nigel Farage pleacă din partidul eurofob UKIP

Nigel Farage pleacă din partidul eurofob UKIP

Politicianul britanic pro-Brexit Nigel Farage a anunţat marţi că pleacă din UKIP (United Kingdom Independence Party), relatează Reuters, citând ziarul britanic The Telegraph.

Farage, în calitate de lider al UKIP, a pus presiune pe predecesorul Theresei May, David Cameron, să promită un referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE şi a fost unul dintre vârfurile de lance ale campaniei pro-Brexit. Eurodeputatul este confondator al UKIP şi a condus formaţiunea până în 2016.

Dar după ce s-a retras din calitatea de lider al UKIP în urma referendumului pentru Brexit, Farage a fost critic faţă de partid, pe care l-a caracterizat drept dezorganizat şi prost condus.

"Plec astăzi din UKIP. Există un spaţiu uriaş pentru un partid al Brexitului în politica britanică, dar nu va fi umplut de UKIP", a declarat Farage.

Farage a criticat decizia liderului actual al UKIP, Gerard Batten, de a-l numi consilier pe activistul de extremă dreapta Tommy Robinson.

Caracterizat odată de Cameron drept liderul unor "nebuni, caraghioşi şi rasişti de debara", Farage i-a criticat de multe ori pe liderii UE pe tema a ceea ce el a numit "revoluţia Brexitului".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…