Nike, TAG Heuer și Porsche și-au suspendat contractele cu Maria Șarapova

Nike, TAG Heuer și Porsche și-au suspendat contractele cu Maria Șarapova

Trei sponsori importanți s-au distanțat marți de jucătoarea de tenis Maria Șarapova, care a anunțat luni că a fost depistată pozitiv la un control antidoping, informează DPA. Grupul american Nike, cel mai mare producător mondial de echipamente sportive, a informat că "am decis să ne suspendăm relația cu Maria atâta timp cât investigația continuă".

La rândul său, producătorul elvețian de ceasuri TAG Heuer a anunțat și el că a abandonat planurile vizând prelungirea unui acord de sponsorizare care a expirat anul trecut. "Având în vedere situația actuală, marca elvețiană de ceasuri a suspendat negocierile și a decis să nu mai reînnoiască contractul cu Maria Șarapova", a declarat o purtătoare de cuvânt.

Constructorul german de automobile de lux Porsche, care sponsorizează turneul de tenis care va avea loc luna viitoare la Stuttgart, a anunțat și el marți că va suspenda calitatea de ambasador al brandului acordată Mariei Șarapova. "Până când vor apărea noi detalii și vom putem să analizăm situația, am decis să suspendăm activitățile planificate", a informat Porsche într-un comunicat.

Maria Șarapova a dezvăluit că a fost depistată pozitiv în urma unui control antidoping efectuat în timpul Openului Australiei. Campioana rusă a explicat că a fost depistată pozitiv la meldonium, un medicament inclus pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Cu cinci titluri de Mare Șlem în palmares, jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova a devenit o referință pentru sport-business, cu o averea estimată la peste 200 milioane de dolari. Rusoaica este sportiva cel mai bine plătită din lume în 2015, conform magazinului Forbes, cu peste 29 milioane dolari câștiguri, dintre care șapte pe teren, restul provenind din venituri publicitare și diferite activități, între care dulciurile Sugarpova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante