Nini Săpunaru, numit secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Parlamentul

Nini Săpunaru, numit secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Parlamentul

Premierul Ludovic Orban l-a numit joi pe Nini Săpunaru, un veteran al PNL Vrancea, în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Parlamentul, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Nini Săpunaru (56 de ani) a condus mult timp organizația din Vrancea a PNL și a fost parlamentar în trei legislaturi, dar a devenit cunoscut ca șef al vămilor în perioada 1997 – 1999, în guvernul Victor Ciorbea. A fost perioada în care instituția a fost în centrul unor mari scandaluri de corupție privind contrabanda cu țigări și alcool.

Nini Săpunaru este doctorat în economie cu teza „Locul şi rolul instituţiei vamale în Uniunea Europeană” (2010).

La alegerile din 2016, el nu a mai fost pe listele de candidați ale PNL la Parlament. Potrivit portalului Justiție Curată, lui Săpunaru i s-a reproșat în interiorul partidului relația de prietenie cu baronul PSD Marian Oprișan, dar și contractele de consultanță obținute de firma la care a fost acționar – SC Europroiect – pentru drumurile județene, din subordinea Consiliului Județean Vrancea, condus de același Marian Oprișan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”