NN Pensii: Conținutul scrisorii trimise clienților este exclusiv informativ și nu reprezintă un avertisment

NN Pensii: Conținutul scrisorii trimise clienților este exclusiv informativ și nu reprezintă un avertisment

Conținutul scrisorii trimise de NN Pensii către clienții săi este unul exclusiv informativ și nu reprezintă un avertisment, afirmă reprezentanții fondului, subliniind că se delimitează de orice contextualizare într-un spectru politic a mesajului transmis clienților.

Sursa foto: www.nndirect.ro

"Conținutul scrisorii trimise de NN Pensii către clienții săi este unul exclusiv informativ și acesta nu reprezintă un avertisment. Nevoia acestei informări a venit ca răspuns la solicitările de clarificare din partea clienților noștri provocate de discuțiile publice din ultima perioadă cu privire la viitorul sistemului de pensii. Această comunicare a venit în contextul în care NN transmite lunar peste 300.000 de mesaje electronice clienților săi, care conțin informații referitoare la situația contului lor individual de pensie de fiecare data când noi sume sunt adăugate, iar anual sunt trimise aproximativ 1,9 milioane de scrisori care analizează evoluția nivelul anului anterior către adresa de corespondență a clienților", menționează reprezentanții NN Pensii, într-o notă de presă.

Aceștia au adăugat că apreciază faptul că, prin declarațiile făcute, atât Ministerul de Finanțe cât și Autoritatea de Supraveghere Financiară au avut un punct de vedere ferm cu privire la susținerea sistemului de pensii administrate privat.

"Aceste declarații sunt îmbucurătoare, cu atât mai mult cu cât considerăm că aportul fondurilor de pensii private în susținerea dezvoltării economiei naționale poate crește semnificativ. Reconfirmăm angajamentul nostru de a-i servi pe cei peste 1,9 milioane de clienți, ale căror economii pentru pensie le administrăm. De aceea, ne delimităm de orice contextualizare într-un spectru politic, oricare ar fi acesta, a mesajului transmis pe 11 aprilie clienților noștri" se mai precizează în nota de presă.

NN Pensii a transmis marți o scrisoare clienților prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a recomandat să urmărească permanent ce se întâmplă cu pensia lor.

În acest context, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a declarat că informația privind intenția guvernanților de a naționaliza Pilonul II de pensii nu are "niciun temei" și a spus că nu există "nicio rațiune, politică, economică, financiară, bugetară' care să determine o astfel de decizie.

De altfel, și Autoritatea de Supraveghere Financiară a precizat că nu au fost și nu sunt discuții oficiale pe subiectul naționalizării fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) și consideră că poziția societății NN Pensii este ''excesivă și neavenită''.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat act de declarațiile din ultima vreme care au făcut referire la o așa-zisă naționalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care însă nu le împărtășește, precizând că nu au fost și nu sunt discuții oficiale pe acest subiect. De aceea, poziția recentă a societății NN Pensii, care a avut o intervenție în spațiul public pe această temă, este excesivă și neavenită. Nu pot fi introduse subiecte în discuția cu consumatorii pe baza unor zvonuri sau declarații politice", afirmă instituția, într-un comunicat remis miercuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…