NN Pensii: Măsurile luate de ASF nu afectează situația fondului de pensii administrat de NN; am aflat din media despre ele

NN Pensii: Măsurile luate de ASF nu afectează situația fondului de pensii administrat de NN; am aflat din media despre ele

Măsurile anunțate joi de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta, afirmă NN Pensii, într-un comunicat remis AGERPRES.

Captură Foto: (c) www.nn.ro

Potrivit sursei citate, Consiliul de administrație al NN Pensii a avut joi o întâlnire cu reprezentanții ASF, ulterior căreia a luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de companie în data de 11 aprilie 2017 către clienții care au declarat adresa de e-mail.

"Așteptăm decizia oficială a ASF și ne arătăm toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm în cel mai scurt timp direcțiile de acțiune ale NN Pensii", spune compania.

Aceasta reiterează că intențiile sale au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie.

"Reiterăm că intențiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie. Apreciem faptul că Guvernul și Ministerul de Finanțe au avut o poziție recentă foarte fermă pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II. Precizăm că aceste măsuri anunțate astăzi nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta", afirmă NN Pensii.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienților o scrisoare prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private, a declarat joi Ion Giurescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

De asemenea, a fost decisă sancționarea cu retragerea autorizației directorului general, Raluca Țintoiu, precum și cu o amendă contravențională de 100.000 de lei.

NN Pensii a transmis marți o scrisoare clienților prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a recomandat să urmărească permanent ce se întâmplă cu pensia lor.

În replică, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a subliniat miercuri faptul că informația privind intenția guvernanților de a naționaliza Pilonul II de pensii nu are "niciun temei" și a spus că nu există "nicio rațiune, politică, economică, financiară, bugetară' care să determine o astfel de decizie.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că "scandalul" generat de scrisoarea companiei NN este de fapt "un fake" pornit de la președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, iar Guvernul României ar trebui să ceară explicații de la Ambasada Olandei și de la conducerea ING din această țară.

De asemenea, Dragnea a precizat că președintele ASF, Mișu Negrițoiu, precum și întreaga conducere a acestei instituții, vor mai rămâne în funcție doar până când se vor încheia procedurile parlamentare care vor demara imediat după Paște.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Cazul „doamnei în roșu”, redeschis după 30 de ani în Italia