Noi acuzaţii împotriva lui Paul Manafort în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Noi acuzaţii împotriva lui Paul Manafort în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Procurorul special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile din SUA, a formulat joi noi acuzaţii împotriva lui Paul Manafort, fost şef al campaniei electorale a preşedintelui Donald Trump, informează DPA.

Manafort şi Robert Gates - un alt membru al personalului de campanie - sunt acuzaţi de completarea unor declaraţii fiscale false, de omisiunea de a raporta conturi în străinătate şi de fraudă bancară.

Manafort este inculpat într-o instanţă din statul american Virginia pentru spălarea sumei de 30 de milioane de dolari din venituri ascunse de autorităţile din SUA, cu ajutorul lui Gates. Cei doi au fost deja trimişi în judecată, în octombrie, pentru fals în declaraţii, spălare de bani şi neînregistrarea ca agenţi străini, în legătură cu activităţi de lobby pentru fostul guvern pro-rus al Ucrainei.

Niciuna din acuzaţii nu include presupusa complicitate cu Rusia, în cadrul campaniei electorale, care constituie principalul motor al anchetei Departamentului de Justiţie, precizează DPA. Noile capete de acuzare sunt percepute, potrivit agenţiei, ca o modalitate prin care Mueller îşi intensifică presiunile asupra celor doi inculpaţi, pentru a-i convinge să coopereze cu anchetatorii care se pregătesc pentru proces. Acuzaţiile survin la o săptămână după inculparea a 13 cetăţeni ruşi pentru complot în vederea subminării procesului electoral american.

Trump a afirmat de mai multe ori că ancheta privind presupusa complicitate cu Rusia a campaniei sale electorale este o înşelătorie menită să îi afecteze administraţia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el