Noi detalii despre starea lui Aleksei Navalnîi. Cum arată în ultima fotografie pe care a făcut-o înainte de a se urca în avion

Noi detalii despre starea lui Aleksei Navalnîi. Cum arată în ultima fotografie pe care a făcut-o înainte de a se urca în avion

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi se află în comă într-un spital din Siberia, după ce a băut o ceaşcă de ceai în care, potrivit purtătoarei sale de cuvânt, ar fi fost pusă otravă. El este în terapie intensivă la un spital din Omsk și este conectat la un aparat de ventilație artificială.

Opozantul lui Vladimir Putin  a început să se simtă rău  în timp ce se afla la bordul unui avion, o cursă internă care se îndrepta către Moscova.

Pavel Lebedev, un pasager care s-a aflat în aceaşi avion cu Navalnîi, a relatat pe o reţea socială ce a văzut: „La începutul zborului, el (Aleksei Navalnîi) s-a dus la toaletă şi nu s-a mai întors. A început să se simtă cu adevărat rău. Au încercat să-l ajute să-şi revină, dar el striga de durere”.

Echipajul companiei aeriene S7, cu al cărei avion a călătorit liderul opoziţiei ruse, a spus că Navalnîi a început să se simtă rău la foarte scurt timp după ce avionul a decolat, iar căpitanul a fost cel care a decis să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul cel mai apropiat, la Omsk. Navalnîi nu a băut şi nu a mâncat nimic la bordul avionului.

Ultima fotografie făcută de Navalnîi chiar înainte de a se urca în avion

Între timp, pe rețelele sociale a apărut o ultimă fotografie pe care Navalnîi o făcuse înainte de a se urca în avion.

Fotografia a fost făcută în autobuzul care îl ducea către avion.

Navalnîi zâmbește, dar deja băuse ceaiul în cafeneaua din aeroportul Tomsk, iar câteva minute mai târziu, în avion, avea să se simtă rău și să își piardă cunoștința în timp ce era în toaletă.

Imagini de pe camerele de supraveghere ar putea furniza informații importante

Navalnîi a băut o ceaşcă de ceai la o cafenea pe aeroportul din Tomsk înainte să se îmbarce în avion, a spus Kira Iarmîş, purtătoarea sa de cuvânt.

Potrivit Interfax, proprietarii cafenelei spun că verifică acum camerele de supraveghere pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat.

Aleksei Navalnîi, 44 de ani, se află la terapie intensivă la Spitalul de Urgență din Omsk şi este conectat la un aparat de ventilație pulmonară, a informat purtătoarea sa de cuvânt Kira Iarmîş.

„Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă. Doctorii spun că toxina a fost absorbită mai repede odată cu lichidul fierbinte. Aleksei este acum în stare de inconştienţă”, a spus ea. Kira Iarmîş nu a spus cine - în opinia ei - l-ar fi putut otrăvi pe Navalnîi, însă a anunțat că poliţia a fost chemată la spital.

Rezultatele analizelor, așteptate joi

Rezultatele analizelor medicale sunt aşteptate în cursul zilei de joi.

Unul dintre medicii de la spitalul unde a fost internat Navalnîi a afirmat joi că nu este sigur că liderul de opoziţie a fost otrăvit, după cum afirmă susţinătorii săi. Potrivit lui Anatoli Kalinişenko, medic la spitalul din Omsk, intoxicaţia este unul dintre posibilele diagnostice luate în considerare, dar testele în curs vor arăta cum stau lucrurile, scrie  Agerpres .

Aleksei Navalnîi, avocat şi activist anticorupţie, un critic vehement al preşedintelui Vladimir Putin, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin şi a fost agresat fizic pe stradă de activişti proguvernamentali. Navalnîi a susţinut investigaţiile care, potrivit lui, dezvăluie corupţia oficială.

Luna viitoare vor avea loc alegeri regionale în Federaţia Rusă, iar Aleksei Navalnîi şi aliaţii săi se pregăteau pentru ele, încercând să sporească sprijinul pentru candidaţii pe care îi susţin.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro