Noi imagini din iadul din Bahmut: rușii aruncă grenade în tranșeele ucrainenilor, înainte de a fi împușcați VIDEO

Noi imagini din iadul din Bahmut: rușii aruncă grenade în tranșeele ucrainenilor, înainte de a fi împușcați VIDEO

Noi imagini de pe linia frontului ucrainean arată lupte intense între forțele rusești și apărătorii aflați în tranșee pe „ultimul drum de ieșire din Bahmut”.

Clipul arată trupele de voluntari ucraineni „Lupii lui Da Vinci” care reprimă forțele rusești în încercarea lor de avansa.

După luni de lupte intense în jurul orașului Bahmut , important din punct de vedere simbolic, se așteaptă ca această perioadă să marcheze o schimbare decisivă în război - deși s-a raportat că ambele tabere au probleme cu echipamentul și cu liniile de aprovizionare.

Videoclipul, inițial de 11 minute, începe cu forțele ucrainene întorcându-se de pe o porțiune de teren deschis. În jurul buncărului sunt arbori uscați. Fumul se ridică în depărtare.

Forțele - despre care se afirmă că sunt printre cele mai bine antrenate și echipate din corpul de voluntari - intră într-un buncăr săpat în pământ și vorbesc cu soldații aliați. Un soldat căzut la datorie este identificat, iar unul dintre ei reflectă: „Da, frate, așa e în război”.

Soldații își iau un moment de răgaz în tranșee, în timp ce unul dintre ei - numit mai târziu „Lekha” - sapă în pământ. Aparent fără avertisment, o grenadă explodează în apropiere și Lekha cade pe burtă.

Colegii îl verifică pe Lekha, iar camera de filmat trece la cineva care anunță prin radio atacul. Ei se ridică în picioare și se împing spre ieșirea din spațiul închis, în timp ce explozibilii zboară deasupra lor.

Cameramanul se deplasează în jurul șanțului, în spatele unei coline pentru a se adăposti. De la înălțime, el țintește mai mulți soldați ruși care încearcă să scape.

Bătălia pentru Bahmut a transformat orașul și zonele înconjurătoare într-un infern în ultimele opt luni și jumătate.

Orașul se află la o intersecție importantă de rute de aprovizionare și, atunci când au început luptele în mai 2022, a fost considerat un punct vital de staționare.

Forțele rusești s-au agățat, de asemenea, de importanța simbolică a orașului după o serie de eșecuri anul trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?