Noi sub-variante Omicron identificate în India

Noi sub-variante Omicron identificate în India

Două noi sub-variante de Omicron, BF.7 și BQ.1, au fost detectate în India, chiar dacă numărul cazurilor zilnice de Covid-19 este într-un trend descendent.

Noi sub-variante Omicron identificate în India

Statul "Maharashtra a raportat cazuri (de infectare) cu alte sub-variante Omicron - BA.2.3.20 şi varianta BQ.1 care a fost detectată pentru prima dată în India luni, într-un eşantion prelevat de la un pacient din Pune", potrivit unei relatări.

Sub-varianta BF.7 a fost detectată de institutul de cercetare Gujarat Biotechnology Research Center. BQ.1 este variantă descendentă din BA.5, potrivit Agerpres.

În statul Maharashtra a fost raportată și sub-varianta XBB a Omicronului. Această sub-variantă fusese detectată și în Kerala, din sudul Indiei. XBB este o sub-variantă dintre două sub-variante Omicron, BJ.1 și BA.2.75 a cărei răspândire poate fi extrem de rapidă.

Experții estiemază o creștere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 în sezonul rece, mai ales în perioada sărbătprilor. Departamentul de sănătate din Maharashtra a solicitat populației să nu ignore simptomele și să apeleze la sfatul medicilor atunci când este cazul.

În India au fost înregistrate, marți, peste 1.500 de cazuri noi de Covid.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...