Noii ambasadori ai Franței și Ucrainei la București - primiți de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Noii ambasadori ai Franței și Ucrainei la București - primiți de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis i-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Franceze în România, Michele Ramis, și pe ambasadorul agreat al Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, informează Administrația Prezidențială.

Cu prilejul întrevederii cu Michele Ramis, șeful statului și-a exprimat încrederea că "Parteneriatul Strategic dintre România și Franța, aflat deja la un nivel foarte înalt de excelență, va continua să se dezvolte, inclusiv prin menținerea dinamicii contactelor politice de nivel și a încurajat noul ambasador francez să se implice activ în acest scop", arată sursa citată.

În context, Președintele României a evocat întrevederea extrem de bună cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, în marja Consiliului European din 22 și 23 iunie, de la Bruxelles, în care a fost reconfirmat angajamentul ambelor state față de aprofundarea cooperării în plan bilateral și european.

Președintele Klaus Iohannis și ambasadorul Michele Ramis au abordat și perspectivele de dezvoltare ale cooperării economice bilaterale și stadiul pregătirii Sezonului Cultural România-Franța 2018 — 2019. Totodată, Președintele României a transmis ambasadorului francez interesul pentru o cooperare strânsă pe aspecte ce țin de agenda europeană, pentru dezvoltarea proiectului european pentru care țara noastră dorește să se implice activ alături de Franța, precum și în perspectiva exercitării de către România a Președinției Consiliului UE.

Ambasadorul Ramis a arătat că este onorată să reprezinte Franța în România și că este impresionată de nivelul Parteneriatului Strategic, de prietenia și încrederea dintre cele două state, urmând să se implice în aprofundarea Parteneriatului, inclusiv prin organizarea vizitei din acest an a Președintelui Franței, dar și în proiectele bilaterale și europene de interes comun, precum și în cele care țin de apartenența celor două state la Francofonie, arată Administrația Prezidențială.

Cu prilejul întrevederii cu Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei, Președintele Klaus Iohannis a salutat cursul ascendent al relației bilaterale și a exprimat interesul pentru concretizarea obiectivelor stabilite în comun cu Președintele Petro Poroșenko.

Președintele României a asigurat, totodată, cu privire la continuarea sprijinului țării noastre pentru Ucraina, inclusiv în efortul de implementare a reformelor. Ambasadorul Bankov a subliniat la rândul său obiectivul de dezvoltare a relațiilor bilaterale, "arătând că Ucraina vede România nu doar ca pe un stat vecin, dar și ca pe un partener și prieten, mulțumind pentru sprijinul pe care îl acordă România țării sale în această etapă istorică, sprijin care este foarte apreciat la Kiev", menționează Administrația Prezidențială.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...