Noii ambasadori ai Franței și Ucrainei la București - primiți de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Noii ambasadori ai Franței și Ucrainei la București - primiți de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis i-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Franceze în România, Michele Ramis, și pe ambasadorul agreat al Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, informează Administrația Prezidențială.

Cu prilejul întrevederii cu Michele Ramis, șeful statului și-a exprimat încrederea că "Parteneriatul Strategic dintre România și Franța, aflat deja la un nivel foarte înalt de excelență, va continua să se dezvolte, inclusiv prin menținerea dinamicii contactelor politice de nivel și a încurajat noul ambasador francez să se implice activ în acest scop", arată sursa citată.

În context, Președintele României a evocat întrevederea extrem de bună cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, în marja Consiliului European din 22 și 23 iunie, de la Bruxelles, în care a fost reconfirmat angajamentul ambelor state față de aprofundarea cooperării în plan bilateral și european.

Președintele Klaus Iohannis și ambasadorul Michele Ramis au abordat și perspectivele de dezvoltare ale cooperării economice bilaterale și stadiul pregătirii Sezonului Cultural România-Franța 2018 — 2019. Totodată, Președintele României a transmis ambasadorului francez interesul pentru o cooperare strânsă pe aspecte ce țin de agenda europeană, pentru dezvoltarea proiectului european pentru care țara noastră dorește să se implice activ alături de Franța, precum și în perspectiva exercitării de către România a Președinției Consiliului UE.

Ambasadorul Ramis a arătat că este onorată să reprezinte Franța în România și că este impresionată de nivelul Parteneriatului Strategic, de prietenia și încrederea dintre cele două state, urmând să se implice în aprofundarea Parteneriatului, inclusiv prin organizarea vizitei din acest an a Președintelui Franței, dar și în proiectele bilaterale și europene de interes comun, precum și în cele care țin de apartenența celor două state la Francofonie, arată Administrația Prezidențială.

Cu prilejul întrevederii cu Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei, Președintele Klaus Iohannis a salutat cursul ascendent al relației bilaterale și a exprimat interesul pentru concretizarea obiectivelor stabilite în comun cu Președintele Petro Poroșenko.

Președintele României a asigurat, totodată, cu privire la continuarea sprijinului țării noastre pentru Ucraina, inclusiv în efortul de implementare a reformelor. Ambasadorul Bankov a subliniat la rândul său obiectivul de dezvoltare a relațiilor bilaterale, "arătând că Ucraina vede România nu doar ca pe un stat vecin, dar și ca pe un partener și prieten, mulțumind pentru sprijinul pe care îl acordă România țării sale în această etapă istorică, sprijin care este foarte apreciat la Kiev", menționează Administrația Prezidențială.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea

5 Așa o fi?