Noile tancuri T-14 Armata, folosite de Rusia împotriva Ucrainei. Sunt controlate „fără prezență umană”

Noile tancuri T-14 Armata, folosite de Rusia împotriva Ucrainei. Sunt controlate „fără prezență umană”

Noile tancuri T-14 Armata au început să fie folosite de Rusia, în războiul din Ucraina. În 2021, ar fi început producția 40 de astfel de vehicule, deși în 2015, Kremlinul a ordonat să fie construite peste 2.000, până în 2020.

Tanc T-14 Armata FOTO Twitter

Rusia a început să folosească noile tancuri T-14 Armata împotriva poziţiilor forţelor ucrainene, „dar aceste tancuri încă nu au participat la operaţiuni de asalt directe”, potrivit unui anunț făcut marți de agenţia de presă rusă RIA, care citează o sursă apropiată acestui dosar.

Dotările noilor tancuri

Tancurile T-14 Armata sunt dotate cu protecţie suplimentară pe părţile laterale şi au o turelă fără prezenţă umană. Echipajul controlează armamentul tancului aflându-se într-o capsulă blindată izolată localizată în partea din faţă a carcasei tancului.

Aceste tancuri pot atinge o viteză maximă de 80 de kilometri pe oră pe şosea.

În luna ianuarie, serviciile de informaţii britanice au relatat că forţele ruse din Ucraina ezitau să accepte primul lot de tancuri din cauza stării proaste a acestora.

2.300 de tancuri, până în 2025

În 2015, Kremlinul a ordonat producerea a 2.300 de tancuri până în 2020, dar războiul din Ucraina a dus la o amânare a acestui termen până în 2025.

Agenţia de presă Interfax a relatat în decembrie 2021 că grupul industrial de stat Rostec a început producţia a 40 de tancuri, prima livrare fiind prevăzută după 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia