Noile uniforme propuse armatei ruse, criticate dur: „Au arome de fascism ce amintesc de 1940”

Noile uniforme propuse armatei ruse, criticate dur: „Au arome de fascism ce amintesc de 1940”

„Mai crede cineva că Moda de Toamnă are arome de fascism ce amintesc de 1940?”, a scris pe pagina sa de Twitter şi Jason Jay Smart, un analist şi consultant politic american care a lucrat de-a lungul anilor în mai multe foste state sovietice, printre care Rusia, Ucraina şi Republica Moldova.

Acesta a mai spus şi că uniformele au fost create de Institutul de Artă Industrială din Moscova, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din domeniul artelor în Rusia, scrie Hotnews.

În anul 2010, Smart a fost declarat o persoană „non-grata” pe viaţă, deoarece a oferit consultanţă opoziţiei democratice din ţară.

Uniformele naziste purtate în anii 1940 au fost confecţionate de creatorul german de modă, Hugo Boss. Casa de modă fondată de acesta şi-a cerut scuze în 2011 pentru consexiunile sale cu regimul lui Adolf Hitler.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?