NORAD nu poate determina încă proprietarii a trei dintre cele patru obiecte doborâte

NORAD nu poate determina încă proprietarii a trei dintre cele patru obiecte doborâte

Primul dintre obiectele doborâte a fost desemnat oficial ca balon de recunoaștere de mare altitudine al Chinei, a precizat Ministerul canadian al Apărării.

Proprietarii a trei dintre obiectele doborâte de aviația SUA sunt de negăsit. Foto: Arhiva Adevărul

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) nu a reușit încă să stabilească proprietarii a trei dintre cele patru obiecte doborâte deasupra teritoriului Canadei și Statelor Unite în ultimele două săptămân, a anunțat luni reprezentantul Ministerului canadian alApărării, Paul Prevost în cadrul unui briefing online pentru jurnalişti.

În ultimele două săptămâni, NORAD <...> a urmărit și identificat patru obiecte zburătoare în spațiul aerian al Statelor Unite și al Canadei. Primul a fost identificat oficial ca fiind un balon de recunoaștere la înaltă altitudine al Chinei; proprietatea celorlalte obiecte trei nu pot fi determinate în acest moment”, a spus el.

Președintele american Joe Biden a ordonat luni formarea unei echipe interagenții pentru a studia circumstanțele apariției obiectelor neidentificate în spațiul aerian american, pe fondul situației în care au existat trei dispozitive doborâte în America de Nord în ultimele zile. Acest lucru a fost anunțat luni, la un briefing regulat pentru jurnaliști, de către coordonatorul pentru comunicații strategice de la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

Astăzi, președintele, prin consilierul său pentru securitate națională [Jake Sullivan], a dispus formarea unei echipe interagenții care să analizeze aspectele politice mai ample ale detectării, analizei și neutralizării obiectelor aeriene neidentificate, ce reprezintă o amenințare pentru securitate”, a spus el.

Kirby a spus că grupul va include „toate elementele administrației” și va face parte dintr-o politică de „creștere a eforturilor de a înțelege și a atenua efectele acestor tipuri de evenimente”. Reprezentanții comisiei vor contacta companiile private care produc sonde meteorologice și alte dispozitive asemănătoare obiectelor doborâte. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a subliniat că grupul va încerca să afle „în scopuri perfect legitime, cine lucrează la această înălțime și ce fac”. „Cred că înțelegem cu toții că trebuie să fim mai clari în acest sens și de aceea președintele vrea ca această echipă cu mai multe agenții să analizeze situația”, a adăugat Kirby.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Casei Albe, administrația intenționează, în legătură cu incidentul să întărească monitorizarea spațiului aerian, să se consulte cu aliații și partenerii și să contacteze Congresul și guvernatorii. Autoritățile americane încă nu știu cine este proprietarul celor trei obiecte doborâte de armata americană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”