Nordsjaelland - FCSB, în Conference League. Gafe ca-n curtea școlii și vicecampioana e afară din cupele europene

Nordsjaelland - FCSB, în Conference League. Gafe ca-n curtea școlii și vicecampioana e afară din cupele europene

Speriată de jocul bun arătat în tur de Nordsjaelland, FCSB a abordat într-o formulă inedită partida din Danemarca, contând pentru turul III preliminar al Conference League. Forțat și de accidentarea lui Alexandru Băluță, Elias Charalambous a ales să înceapă partida fără nici un vârf veritabil, Andrea Compagno fiind lăsat pe bancă. Roș-albaștrii au atacat cu Octavian Popescu și Florinel Coman.

Florinel Coman, prea mic pentru danezi. Foto Antena 1

Sistemul inedit folosit de antrenorul vicecampioanei a părut să dea roade, Coman și Șut fiind aproape de deschiderea scorului, în primele 15 minute de joc. Între ocaziile românilor s-a intercalat și ce a gazdelor, când șutul lui Antman a fost scos de Radunovic de pe linia porții.

Pantea, fault în propriul careu

Însă cam atât pentru echipa lui Gigi Becali. După o jumătate de oră de amorțeală, a venit gafa lui Pantea, care l-a tras de tricou pe Diomande. Arbitrul a dictat ușor penalty pentru Nordsjaelland, iar Ingvartsen n-a ratat de la punctul cu var și danezii au intrat în avantaj la pauză.

La reluare, Compagno și Miculescu au fost trimiși în teren în locul lui Tavi Popescu și Ovidiu Popescu, însă FCSB nu a mișcat în fața nordicilor. A încercat un joc de posesie, dar fără realizări notabile în atac.

Chiricheș, eliminat prostește

Minutul 62 a adus o nouă gafă a defensivei noastre, din partea jucătorului la care nu ne așteptam - sau ne place să ne mințim singuri -, Vlad Chiricheș. Căpitanul naționalei României și transferul care ar fi trebuit să betoneze apărarea FCSB a luat prostește un cartonaș galben, după ce mai încasase unul, pentru proteste. A fost eliminat și, în 10 oameni, roș-albaștrii n-au mai avut vreo speranță de revenire.

Atât a așteptat Nordsjealland, care s-a năpustit asupra porții lui Târnovanu. Însă goalkeeper-ul vicecampioanei a fost mare și a limitat desprinderea gazdelor în trei rânduri. Nu a mai putut face nimic în fața aceluiași Ingvartsen, care a lămurit soarta calificării cu 5 minute înainte de final.

FCSB părăsește Conference League încă din turul III preliminar, după o dublă de coșmar cu nordicii. Rămâne se se bată pentru titlu, în campionat fiind zmei.

Nordsjaelland - FCSB 2-0 (1-0)

A marcat: Ingvartsen (43 penalty, 85)

Cartonaș roșu: Chiricheș (62)

În tur 0-0

Nordsjaelland: Hansen - Villadsen, K.Hansen, Hey, Frese - Svensson, Tverskov, Diomande - Nuamah, Ingvartsen, Antman. Rezerve: Eriksson, Pedersen, Nygren, Hansen, Osman, Marxen, Sertdemir, Hogsberg, Coulibaly, Harder, Varslund, Munck. Antrenor: Johannes Hoff Thorup

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Djokovic, Șut, Ov. Popescu - Olaru - Oct. Popescu, Fl. Coman. Rezerve: Vlad, Panțîru, Haruț, Compagno, Miculescu, Gogescu, Lixandru, V. Gheorghe, Băluță, Cordea. Antrenor: Elias Charalambous

Conference League, turul III preliminar

Flora Tallin - Farul 0-2 (în tur 0-3)

În play-off, campioana va juca împotriva lui HJK Helsinki (1-2 și 1-2 cu Qarabag în preliminariile Europa League)

Aktobe - Sepsi 0-1 (în tur 1-1)

Sepsi va juca în play-off cu Bodo/Glimt. Norvegienii au trecut cu 3-0 și 3-0 de Pyunik Erevan (Armenia)

Nordsjaelland - FCSB 2-0 (în tur 0-0)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?