Norica Nicolai: Justiția nu are foarte mult de câștigat dacă Tiberiu Nițu demisionează

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai susține că procurorul general nu a încălcat legea folosind coloana oficială, motivând că acesta are nevoie de protecție într-o țară în care criminalitatea organizată ia forme violente și crede că justiția nu ar avea mult de câștigat dacă Tiberiu Nițu ar demisiona cu câteva luni înainte de încheierea mandatului.

"Procurorul general, în opinia mea, are nevoie de protecție, într-o țară în care criminalitatea organizată ia forme violente, în care amenințările, șantajul și au mai fost atacuri și la judecători și la procurori, ar fi fost obligatoriu să aibă nevoie de protecție. Eu cred că domnul Nițu nu a încălcat legea, probabil că au existat o serie de aprobări birocratice, care să-i permită să aibă protecție. Ar fi fost mult mai important să sprijinim justiția și să nu încercăm să o demolăm, dacă vreți, într-o bătălie între parchete", a afirmat Norica Nicolai, joi, la RFI.

Ea a menționat însă că nu cunoaște detaliile cazului.

"Știu că utilizarea de coloane oficiale este o tradiție, punem ghilimelele de rigoare, pentru foarte mulți demnitari români, foarte mulți miniștri de Interne de-a lungul timpului au folosit aceste coloane oficiale. Domnul Oprea se apără, spunând că există reglementări care-i permit acest lucru", a adăugat europarlamentarul ALDE.

Întrebată dacă Tiberiu Nițu ar trebui să facă un pas înapoi, Norica Nicolai a răspuns: "Domnul Nițu, fără îndoială, va lua cea mai bună decizie pe care o consideră de cuviință. Nu cred că, înainte cu câteva luni de finalizarea mandatului, justiția românească ar avea foarte mult de câștigat dacă domnul Nițu ar demisiona. Cred că trebuie să intrăm într-o formă de normalitate".

Norica Nicolai a subliniat că sunt foarte mulți demnitari care au apelat la coloana oficială, unii abuziv, precum Gabriel Oprea, însă a susținut că nu crede că aceștia au făcut-o în afara dispozițiilor legale.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…