Norvegia ajută Ucraina cu un miliard de euro

Norvegia ajută Ucraina cu un miliard de euro

Suma de un miliard de euro este destinată „ajutorului umanitar, reconstrucţiei ţării, cumpărării de arme şi sprijinirii funcţionării autorităţilor” ucrainene, a precizat Guvernul norvegian într-un comunicat.

„Suntem alături de poporul ucrainean. Contribuim la sprijinirea luptei ucrainenilor pentru libertate. Ei luptă pentru ţara lor, dar şi pentru valorile noastre democratice”, a declarat Jonas Gahr Stoere.

În afară de Kiev, premierul norvegian s-a deplasat şi la Iahidne, un sat puternic afectat de război.

„O imagine a iadului pe pământ”, a descris Stoere situaţia din acest sat ucrainean.

„Sunt aici să spun că lupta Ucrainei nu este numai pentru Ucraina. Este vorba despre câteva principii fundamentale ale lumii pe care o vom oferi copiilor noştri. Este vorba despre securitate în Europa, este vorba despre soarta vecinului tău”, a declarat şeful Guvernului norvegian la conferinţa de presă cu Volodimir Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…