Norvegia: Asasinul în masă Anders Breivik a făcut salutul nazist în instanță

Norvegia: Asasinul în masă Anders Breivik a făcut salutul nazist în instanță

Asasinul în masă Anders Behring Breivik a făcut marți salutul nazist la începutul unui proces prin care statul norvegian încearcă să obțină anularea unei decizii conform căreia i-ar fi încălcat drepturile prin ținerea lui în izolare după ce a masacrat 77 de persoane în 2011, relatează Reuters.

Breivik, purtând un costum negru și cravată, a făcut salutul nazist cu mâna dreaptă la intrarea în sala de judecată, instalată într-o sală de fitness transformată, în închisoarea unde trăiește într-o celulă cu trei camere.

El a dat în judecată statul norvegian și autoritățile penitenciare în legătură cu restricțiile care i-au fost impuse pe timpul ispășirii pedepsei de 21 de ani de închisoare pentru atacuri.

Breivik a făcut același salut și în martie, în instanța inferioară, care a decis că statul norvegian a încălcat interdicția Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind aplicarea de tratamente 'inumane sau degradante' prin închiderea sa într-un regim de izolare.

Marți, judecătorul i-a atras atenția lui Breivik și i-a cerut să se abțină de la a face gesturi similare în viitor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate