Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”

Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”

De câțiva ani se fac speculații cu privire la starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin, însă ele s-au intensificat odată cu invazia din Ucraina.

Acum, revista New Lines spune că a obținut o înregistrare audio cu un oligarh apropiat de Kremlin care spune că președintele rus este „foarte bolnav de cancer de sânge”, fără să spună, însă, despre ce tip de cancer este vorba, potrivit Sky News .

De asemenea, se mai spune că un „o notă internă top-secret” a fost trimisă de la sediul central FSB, agenția de securitate internă din Rusia, către toți directorii regionali.

Christo Grozev, șeful departamentului de investigații de la Bellingcat, un site care se bucură de încredere, a declarat: „Raportul i-a instruit pe șefii regionali să nu aibă încredere în zvonurile despre starea de sănătate a președintelui, că acesta ar fi în fază terminală.

Directorii au fost instruiți, de asemenea, să respingă orice zvon în acest sens care s-ar putea răspândi în cadrul unităților locale FSB. Potrivit unei surse de la una dintre unitățile regionale care a văzut nota internă strict secretă, această măsură fără precedent a avut fix efectul opus, iar majoritatea ofițerilor FSB au început acum să creadă că Putin suferă într-adevăr de o boală gravă”.

Bellingcat a detaliat și presupuse dovezi ale unor afecțiuni fizice ale liderului rus. A fost analizat inclusiv mersul lui.

De asemenea, a fost analizată și fizionomia mult schimbată în ultima vreme, cu fața semnificativ mai umflată, sugerându-se că acesta ar fi efectul unui anumit medicament.

Ashley Grossman, profesor de endocrinologie la Universitatea Oxford, a declarat pentru New Lines: „Putin a fost întotdeauna un bărbat într-o formă foarte bună. Dar în ultimii câțiva ani fața și gâtul s-au modificat. Pare a fi un efect al utilizării de steroizi.”

Aceste afirmații cu privire la sănătatea lui Vladimir Putin bineînțeles că nu pot fi verificate, iar New Lines a menționat că există și posibilitatea ca ele să fie lansate de cei care ar putea dori să-l înlăture de la putere.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /