Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească banii!

Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească banii!

Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească banii!

Rovana Plumb a confirmat pentru  Europa Liberă că a primit de la PSD cei 800.000 de lei, contribuția sa la campania de la europarlamentare. Situația nu este însă valabilă și pentru restul candidaților, existând informații că partidul le cere acestora să aștepte până după alegerile prezidențiale.

Rovana Plumb a precizat pentru Europa Liberă că joi a încasat banii de la partid, iar în aceeași zi i-a transferat pentru stingerea împrumutului din campanie.

Nervi în PSD

Candidații PSD care au contribuit la europarlamentare susțin că nu ar trebui să existe o discriminare în interiorul partidului la rambursarea banilor. Ei nu înțeleg de ce Rovana Plumb a primit în cont cei 800.000 de lei, dar lor nu se aplică același tratament.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că mai mulți europarlamentari au fost informați că partidul nu are bani acum pentru a le plăti și lor sumele cu care au contribuit la alegeri, deoarece este nevoie de bani în campanie. Potrivit surselor citate, acestora li s-a promis că vor primi banii după prezidențiale. Suma cu care au contribuit candidații la alegerile din luna mai a fost de 3,4 milioane de lei.

Natalia Intotero nu a prins un post de europarlamentar, dar a contribuit la campanie cu 200.000 de lei. Susține că banii provin din economiile personale și că dorește ca partidul să facă plata către ea în următoarele zile.

„Până în momentul de față nu am primit banii, așteptăm să îi primim. Am aflat și eu în urmă cu câteva minute că Rovana Plumb a primit banii, sper ca în cel mai scurt timp să primim și noi. Noi am depus banii conform legii și, conform legii, aștept să mi restituie în același timp fără a exista discriminare. Domnia sa (n.r. – Rovana Plumb) a fost prima pe listă. Dacă banii au fost livrați către doamna Plumb sper ca în cel mai scurt timp, în câteva zile, să îi primim și noi. Dacă nu, vom face demersurile legale care se impun împotriva celor care nu returnează banii”, a spus Natalia Intotero pentru Europa Liberă.

Situația este similară și pentru ceilalți candidați ai PSD care au contribuit la alegeri. Toți vor ca partidul să le plătească cât mai repede sumele datorate. Spre exemplu, surse din partid susțin că există candidați care s-au împrumutat la bănci pentru a aduce bani pentru campanie, iar acum a venit data plății. Un caz cunoscut în partid este al Crinei Chilat, poziția a 16-a pe lista de la europarlamentare, care a contribuit cu 675.000 de lei, iar o parte din sumă provine dintr-un împrumut bancar.

Lista PSD-iștilor care nu și-au recuperat banii

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei

Doina Pană – 100.000 lei

Marius Margarit – 130.000 lei

Dan Nica – 165.000 lei

Emilian Pavel – 127.000 lei

Gabriela Zoană – 105.000 lei

Dragoș Benea – 100.000 lei

Dragoș Pui – 100.000 lei

Victor Negrescu – 60.000 lei

Alexandru Popa – 71.470 lei

Tudor Ciuhodaru – 50.000 lei

Maria Grapini – 1904 lei

Cristea Andi Lucian – 16.000 lei

Mariana Balanica Dragomir – 72.000 lei

Ion Macaveiu – 71.030 lei

Răzvan Popa – 40.000 lei

Alin Pavelescu – 81.000 lei

Roxana Paturca – 30.150 lei

Citește articolul integral pe  Europa Liberă .Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică