Noua conducere a CSM. Cine este noul președinte al Consiliului

Noua conducere a CSM. Cine este noul președinte al Consiliului

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a ales o nouă conducere. judecătoarea Denisa Angelica Stănișor, în funcția de președinte al CSM, și procurorul Emilia Ion, în funcția de vicepreședinte, își vor începe mandatele de un an în ianuarie.

CSM și-a ales o nouă conducere FOTO Inquam Photos

„Astăzi, 5 decembrie 2023, în cadrul şedinţei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Consiliului doamna judecător Denisa-Angelica STĂNIȘOR, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii”, a informat CSM într-un comunicat de presă.

Totodată, potrivit sursei citate, „în cadrul aceleiași şedinţe, a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului doamna procuror Emilia ION, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii”.

Mandatul președintelui, cât al și vicepreședintelui Consiliului Superior al Magistraturii este de 1 an, iar exercitarea acestuia de către noua conducere a Consiliului va începe de la data de 7 ianuarie 2024.

În 2023 preşedintia CSM a fost preluată de judecătorul Daniel Grădinaru, iar funcția de vicepreşedinte a fost preluată de procurorul Daniel Horodniceanu, cei doi fiind votați în unanimitate.

Vicepreședintele CSM a fost implicat într-un scandal după apariția în spațiul public a unor imagini în care apare deranjat de faptul că este oprit de poliție. Procurorul s-a înfuriat atunci când polițiștii au spus că nu îl cunosc și a avut un comportament intimidant.

Cei doi polițiști s-au ales cu dosar penal. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu și divulgare de secrete de serviciu, după ce l-au filmat pe vicepreședintele CSM iar imaginile au ajuns în spațiul public, a anunțat Marian Godină.

După apariția imaginilor, Daniel Horodniceanu a transmis că a fost oprit de polițiști fără să fi încălcat legea, catalogând acțiunea acestora drept "o scenetă bine pusă la punct".

„Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având și alte pasaje, tăiate, însă. Aș accentua ideea că filmarea, scoasă din context, ilustrează un personaj reprobabil care abuzează de putere în față unui polițist la datorie. Comportamentul meu intrigat poate avea un sens-deși e greu să privești că acceptabil orice exces de putere- doar în contextul mai larg în care conduceam regulamentar și polițiștii m-au oprit în condițiile descrise, precum și de faptul că nu este prima dată când se întâmpla asta", a declarat vicepreşedintele CSM ulterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?