Noua configurație a conducerii centrale a USR: Echipa Barna a obținut 45,5% și 11 mandate, echipa Cosette, 36,1% și 9 mandate din totalul de 24

Noua configurație a conducerii centrale a USR: Echipa Barna a obținut 45,5% și 11 mandate, echipa Cosette, 36,1% și 9 mandate din totalul de 24

Noua conducere centrală a USR, Biroul Național, a fost aleasă sâmbătă la cel de-al cincilea congres al partidului care a avut loc la Timișoara, cei mai mulți membri – 11 –  fiind aleși de pe lista propusă de liderul formațiunii, Dan Barna, pe locul doi, cu 9 membri, clasându-se lista propusă de Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR, relatează  G4Media.ro .

Deși a candidat și la o funcție în conducerea centrală a partidului, Cosette Chichirău nu a primit suficiente voturi pentru a fi aleasă.

Procentual, lista propusă de Dan Barna a obținut 45,5% din totalul voturilor, în vreme ce lista cu care a venit Cosette Chichirău a contabilizat 36,1% din voturile de la congres.

Lista completă a membrilor noului Biroul Național al USR:

Vicepreședinți:

Iulian Bulai – echipa Barna
Ion Stelian – echipa Cosette
Cristina Prună – echipa Barna
Nicolae Ștefănuță – echipa Cosette
Claudiu Năsui – echipa Barna
Cristian Seidler – echipa Cosette
Allen Coliban – altă listă

Membri

Liviu Mălureanu – echipa Barna
Andrei Macsut – altă listă
Mihai Goțiu – echipa Cosette
Cătălin Drulă – echipa Barna
Radu Mihail – echipa Barna
Ana Ciceală – echipa Cosette
Diana Mureșan – echipa Barna
Tudor Benga – echipa Cosette
Ionuț Stancu – altă listă
Ionuț Moșteanu – echipa Barna
Dumitru Dobrev – echipa Cosette
Silvia Dinică – echipa Barna
Ștefania Petre – echipa Cosette
Vlad Botoș – echipa Barna
Elek Levente – altă listă
Cristian Moș – echipa Barna
Teodora Stoian – echipa Cosette

Principalii candidați la șefia USR, Dan Barna și Cosette Chichirău, și-au anunțat, pe 12 august, echipele pe care le propun pentru conducerea partidului la congresul din septembrie. Președintele în funcție al partidului și-a intitulat lista de candidați pentru Biroul Național ”echipa Barna – USR la guvernare!”, în vreme ce deputata Cosette Chichirău și-a numit lista ”Uniți Salvăm România”.

Pe 6 septembrie, Dan Barna a fost ales președinte al partidului Uniunea Salvați România pentru un nou mandat, în cadrul unui scrutin intern desfășurat online în perioada 1-5 septembrie. Din totalul de peste 16.000 de membri USR, au votat 9.314 persoane, iar Dan Barna a obținut 6.097 din voturi (65.75%), în vreme ce Cosette Chichirău, principalul contracandidat, a primit 2.907 voturi (31.35%).

Ulterior, Chichirău l-a acuzat pe Barna că, prin oamenii puși să supravegheze votul electronic intern, ar fi avut posiblitatea să fraudeze scrutinul, acuzații respinse însă de președintele USR. 

Tot la congresul de sâmbătă de la Timișoara, a fost validată alegerea lu Dan Barna în funcția de președinte al USR în urma scrutinului online de la începutul lunii.  Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”