Noua Eră/„Cei care zboară au parte de un șoc tehnologic”/Sistemul inovator instalat în aeroportul din Detroit

Noua Eră/„Cei care zboară au parte de un șoc tehnologic”/Sistemul inovator instalat în aeroportul din Detroit

Un sistem tehnologic de ultimă generație a fost instalat pe aeroportul din Detroit, Michigan, care se numește ”paralel reality”.

Concret, după ce pasagerii își scanează boarding pass-ul la terminalele de la intrarea în aeroport, încep să vedă pe ecrane informațiile despre zborul lor. Partea inovatoare este că pe același ecran la care se uită zeci sau sute de oameni, fiecare vede doar informațiile despre zborul propriu.

În mod normal, un pixel de pe ecran trimite o culoare în toate direcțiile. Ecranele din aeroport au multi-view pixels, supranumiți magic pixels, care pot trimite culori diferite în zeci de mii de direcții.

În momentul în care pasagerii scanează cartea de îmbarcare, senzorii de pe tavan îi asociază forma corpului văzută de sus. Senzorii știu exact unde este forma corpului pasagerului în fața ecranului și le spun pixelilor magici să trimită în direcția respectivă informația personalizată, pe care o vede doar persoana cu pricina.

Mai mult, oamenii sunt salutați pe nume și li se dau toate informațiile necesare în limba lor.

Sistemul va fi dezvoltat încât toate ecranele din aeroport să arate informații personalizate: în ce direcție trebuie sa mergi spre poarta de îmbarcare, câte minute faci până acolo, eventualele întârzieri, unde este banda ta pentru bagaje etc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...