Nouă morți după prăbușirea unui elicopter în centrul Japoniei

Nouă morți după prăbușirea unui elicopter în centrul Japoniei

Nouă persoane au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit, duminică, în timpul unui exercițiu al serviciilor salvamont în prefectura Nagano, din centrul Japoniei, a anunțat luni poliția locală, transmit Kyodo și AFP.

Șase corpuri au fost găsite luni dimineață sub aparatul de zbor, conform unui purtător de cuvânt al poliției japoneze. Decesul celorlalte trei persoane, printre care pilotul elicopterului, fusese deja confirmat duminică seară, când operațiunile de căutare au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Guvernul japonez va trimite la locul tragediei o echipă de anchetatori pentru a afla cauza exactă a accidentului, a anunțat canalul public de televiziune NHK, care a difuzat imagini ale elicopterului avariat în urma căderii într-o zonă muntoasă.

Potrivit agenției de presă Kyodo, aparatul de zbor, un model Bell 412EP, transporta șapte pompieri, pilotul și un mecanic. Pilotul aparatului, Masaji Iwata (56 de ani), avea la activ peste 5.100 de ore de zbor.

Elicopterul decolase de la aeroportul Matsumoto din Nagano duminică în jurul orei locale 13:30 (04:30 GMT) și urma să aterizeze după 23 de minute pe platoul Takabocchi din prefectura Nagano. El avea combustibil suficient pentru un zbor de 90 de minute, a anunțat Ministerul Transporturilor japonez.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…