Nouă motive pentru care te îngrași peste noapte, conform unui antrenor de fitness

Nouă motive pentru care te îngrași peste noapte, conform unui antrenor de fitness

Ai renunțat la alimentele nesănătoase și faci sport, însă nu pierzi în greutate, ci ai observat că te-ai mai îngrășat? Nu trebuie să abandonezi lupta cu kilogramele în plus, întrucât creșterea în greutate peste noapte este considerată „perfect normală” și nu înseamnă că dieta și programul de sport nu dau rezultate, relatează Mirror.

Greutatea noastră poate fluctua. Foto: Arhivă

Conform lui Jess Suthard, antrenor de fitness, există motive pentru care se poate întâmpla acest lucru. Potrivit acesteia, creșterea în greutate peste noapte poate fi cauzată de deshidratare și lipsa somnului.

Știm cu toții că greutatea noastră poate fluctua, iar unii pot experimenta acest lucru mai mult decât alții. De asemenea, specialistul recomandă să nu-ți faci griji în legătură cu ce îți spune cântarul, deoarece acesta „nu ar trebui să fie singurul mod de a aprecia dacă programul de fitness dă rezultate". În schimb, ea a recomandat să îți iei măsurători.

Iată câteva motive pentru care te îngrași peste noapte

Antrenament intens

Jess a precizat că antrenamentele intense necesită ca organismul să se refacă peste noapte, deoarece corpul va repara „orice mici rupturi și tensiuni puse pe mușchi, ceea ce poate însemna o mică creștere în greutate peste noapte".

Lipsa somnului

Știm cu toții cât de important este un somn bun pentru bunăstarea noastră, dar Jess a declarat, de asemenea, că acesta ar putea fi motivul pentru care oamenii se îngrașă. „Dacă nu dormiți bine noaptea, s-ar putea să vă treziți că dimineața aveți o greutate mai mare din cauza retenției de apă”, a afirmat Jess.

Deshidratare

Dacă nu bei suficientă apă, rinichii tăi încep să rețină apa și te îngrași. Începe să bei din nou și totul va reveni la normal. Să te hidratezi bine este o necesitate pentru sănătatea și bunăstarea generală", a sfătuit Jess.

Mâncatul în oraș

Poate că acest lucru este un pic mai evident, mâncatul și consumul de alcool în oraș pot fi de vină pentru creșterea în greutate peste noapte , după cum a remarcat specialistul: „Alcoolul îți deshidratează organismul, ceea ce înseamnă că acesta reține mai multă apă".

Probleme cu digestia

Grija față de corpul nostru și consumul de alimente care pot ajuta digestia pot contribui la pierderea în greutate și la alungarea oricăror probleme nedorite. Jess a împărtășit: „Este important să ai suficiente fibre în alimentație. În caz contrar, s-ar putea să vă fie greu să mergeți la toaletă."

Mâncatul târziu

Mâncatul mai târziu decât în mod normal poate să se vadă pe cântar a doua zi. Dar Jess susține că acest lucru este „perfect normal".

Creșterea cantității de carbohidrați

Creșterea cantității de carbohidrați poate duce la senzația de balonare, iar Jess a observat că acest lucru poate fi un factor de creștere în greutate peste noapte. Însă, antrenoarea de fitness a precizat că greutatea va reveni la normal.

Menstruația

Un factor inevitabil pentru femei este data la care trebuie să vină menstruația, a explicat Jess: „Creșterea în greutate înainte de menstruație este normală. Fiecare femeie este diferită - este posibil să luați în greutate chiar înainte de venirea menstruației sau în prima zi".

Stres

Știm cu toții că stresul poate face ravagii în corpul nostru, dar poate fi și un motiv pentru a lua în greutate. „Dacă ești stresat, corpul tău reține mai multă apă, deoarece răspunde la nevoile pe care ți le impui. Și acest lucru este normal", a asigurat Jess.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

2 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

3 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

4 Răsturnare de situație? / Suplimentul folosit de Simona Halep ar conține „ingrediente chinezești necunoscute”

5 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune