Noua platformă a donatorilor internaţionali începe să coordoneze ajutorul pentru Ucraina

Noua platformă a donatorilor internaţionali începe să coordoneze ajutorul pentru Ucraina

Joi a fost lansată o nouă platformă pentru donatorii internaționali care vor să ajute la coordonarea eforturilor de reparare și rederesare în Ucraina.

Foto Agerpres

Potrivit Comisiei Europene, oficiali din Ucraina, UE, G7 şi instituţii financiare, precum Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială au participat la acest eveniment organizat prin videoconferinţă, relatează Agerpres.

Rolul platformei este de a coordona mai bine atât pe termen scurt cât și pe termen lung, asistența destinată Ucrainei. Se va pune accent în special pe reconstruirea infrastructurii distruse de bombardamentele rusești.

De asemenea, se va asigura corelarea între reforme și investiții prin intermediul noii platforme, afirmă președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta este o condiție prealabilă pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, un obiectiv important al conducerii de la Kremlin.

Ucraina a primit asistență financiară și militară în valoare de 49 de miliarde de dolari, de la începutului războiului, din partea statelor membre UE și a instituțiilor financiare europene.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima