Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

NOUA SALARIZARE/Cât vor câștiga JUDECĂTORII, PROCURORII și PERSONALUL din JUSTIȚIE

Un judecător sau procuror, cu peste 20 ani vechime și gradație maximă, va avea o indemnizație lunară de până la 8.665 lei, conform proiectului Ordonanței de urgență privind salarizarea personalului din sistemul bugetar obtinut de Profit.ro. Un judecător sau procuror stagiar va avea indemnizația lunară între 4.459-5.743 lei.

Judecătorul cu grad de judecătorie, procurorul cu grad de parchet de pe lângă judecătorie, judecătorul militar la tribunalul militar și procuror militar la parchetul de pe lângă tribunalul militar cu vechime între 15-20 ani vor avea indemnizația lunară de până la 8.512 lei. Cei cu vechime între 5-10 ani vor primi lunar între 7.190-8.057 lei, în timp ce magistrații cu vechime până în 3 ani vor avea o indemnizație lunară între 4.459-5.743 lei. 

Conform proiectului, un prim-grefier și un grefier-șef serviciu vor primi un salariu de bază cuprins între 3.037 și 3.984 lei, iar un grefier debutant va avea salariul situat între 1.260 și 1.569 lei. 

Un tehnician criminalist va porni, ca debutant, de la 1.260 lei și va ajunge, la vechime de peste 20 ani și gradație maximă, până la un salariu de bază de 2.681 lei. 

Un expert criminalist gradul I va ajunge la un salariu de bază de 5.552 lei, un expert cu gradul II va câștiga maximum 5.103 lei, unul cu gradul III - 4.122 lei, iar la gradul IV salariul de bază maxim va fi de 3.323 lei. 

La Registrul Comerțului, registratratorii comerciali vor avea salarii de bază care pornesc de la 2.247 lei și ajung la maximum 5.552 lei.

Pentru personalul de probațiune, în cazul inspectorilor salariul de bază începe la 3.171 lei și ajunge la 5.710 lei, iar pentru consilierii de probațiune cu grade același salariu variază între 2.449-4.961 lei.  

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de la curțile de apel, tribunale, tribunalele specializate și judecătorii, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personalul de specialitate juridică asimilat magistraților, magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, asistenții judiciari, personalul auxiliar de specialitate, personalul de specialitate criminalistică și personalul auxiliar de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice și al laboratoarelor de expertize criminalistice, ofițerii și agenții de poliție judiciară, precum și specialiștii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, personalul de probațiune beneficiază și de un spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, respectiv de un spor pentru păstrarea confidențialității de până la 5 %, aplicate la salariul de bază lunar, respectiv la indemnizația lunară de încadrare. 

Salariile de bază pentru personalul auxiliar de specialitate și personalul conex de la tribunale/tribunale specializate și de la parchetele de pe lângă acestea, de la judecătoriile din municipiul București și din localitățile reședință de județ, precum și de la parchetele de pe lângă acestea sunt majorate cu 5%.

Salariile de bază pentru personalul auxiliar de specialitate și personalul conex de la curțile de apel și parchetele de pe lângă acestea sunt majorate cu 7,5%.

Salariile de bază pentru personalul auxiliar de specialitate și personalul conex de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de la Direcția Națională Anticorupție și de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism sunt majorate cu 10%.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Replica lui Liviu Avram la minciunile lui Nicolicea. Oameni buni, nemernicii ăștia sunt din ce în ce mai agres…

2 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

3 Cum arată calculele. O prezență mare la vot îngroapă PSD

4 EXPLOZIV! „Trimite-mi poze cu poarta fericirii, să-ți văd blănița!“ Scandal sexual cu un episcop şi o femeie …

5 Info. SCANDAL la Guvern! Dăncilă a cerut intimitate înainte de a vorbi cu președintele! A dat-o afară din biro…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel