Noua „țară” europeană despre care vorbește tot internetul: „Americanii nici măcar nu știu cum se numește”

Noua „țară” europeană despre care vorbește tot internetul: „Americanii nici măcar nu știu cum se numește”

Într-o hartă editată a Europei apare Listenbourg, o țară fictivă lipită de peninsula iberică, a apărut pe rețelele de socializare forma unei glume care a făcut furori în întreaga lume.

Hartă editată a Europei / Foto: Twitter

La început, nu a fost nimic mai mult decât o șicană la adresa americanilor și a presupusei lor lipse de cultură geografică.

„Sunt sigur că americanii nici măcar nu știu cum se numește țara asta”, a scris Gaspardo, utilizator de Twitter, la 30 octombrie, deasupra unei hărți cu o săgeată roșie care indica o bucată de pământ adăugată gratuit la Spania și Portugalia — culoarea verde sugerând că este vorba despre un stat membru al UE.

Un alt utilizator a răspuns instantaneu: „Cine nu știe de Listenbourg?”. Astfel s-a născut cel mai recent meme.

Ca de obicei, unii utilizatori au dus trollingul la un alt nivel, susținând că locul este real.

O hartă prin satelit de înaltă definiție a înlocuit-o pe cea originală, în timp ce pe Reddit a apărut rapid un canal care susținea că Listenbourg are propriul Mare Premiu de Formula 1 și că astronauții săi au făcut parte dintr-o misiune spațială pe Lună.

Alții s-au organizat rapid în jurul a ceea ce pretind a fi un „partid de centru extremist”, al cărui lider s-a angajat să „îmbunătățească imaginea Listenbourgului în străinătate”, în timp ce presupusul său minister de interne s-a oferit deja să răspundă la orice întrebare privind documentele de identitate și vizele.

O altă postare pe Twitter susținea că regele Listenbourg al XV-lea a fost, de fapt, primul Rege al Soarelui, mergând la război împotriva lui Ludovic al XIV-lea pentru prestigiosul titlu în 1661.

Un imn național împreună cu un steag alb-roșu având un vultur auriu în centru au apărut aproape instantaneu pe YouTube pe un cont pretins oficial al guvernului din Listenbourg.

Pagina Wikipedia în limba franceză pentru Republica Listenbourg, care detalia și mai mult istoria fabricată, a fost ștearsă între timp.

Deși totul este fictiv, utilizatorii de pe rețelele de socializare nu se lasă mai prejos, iar conturi mari, profesionale, cum ar fi cel al clubului de fotbal Toulouse, s-au implicat din plin în meme.

Gluma despre cursa de Formula 1 a fost preluată și susținută de Julien Febreau, un cunoscut comentator sportiv francez de la Canal+, iar alții, cum ar fi echipa națională de hochei a Franței, fac cereri ironice pentru ca Listenbourg să se alăture competițiilor internaționale.

De ce a devenit această glumă atât de populară în Franța și în Europa?

La fel ca multe alte țări și regiuni europene, Franța a fost victima unor interpretări geografice greșite din partea unor instituții cu sediul în SUA.

Este celebru gafa din 2005 când CNN a plasat din greșeală Toulouse și Strasbourg în Elveția și Germania.

De asemenea, CNN a plasat regiunea ucraineană Donbas în Pakistan — care se află pe alt continent — după ce războiul a izbucnit în 2014.

Slovacia și Slovenia sunt confundate atât de des între ele, încât aceasta din urmă a luat în considerare posibilitatea de a-și reproiecta steagul în 2004 pentru a preveni orice confuzie viitoare.

Iar după ce suspecții atentatului cu bombă de la maratonul din Boston din 2013 au fost identificați ca fiind de origine cecenă, o serie de comentarii din partea celor care au confundat Cecenia cu Republica Cehă l-au forțat pe ambasadorul ceh în SUA să clarifice public diferența dintre cele două locuri, scrie Euronews.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?