Noua viață a Prințesei Haya a Iordaniei, după divorțul de emirul Dubaiului/Are 728 de milioane de dolari în conturi

Noua viață a Prințesei Haya a Iordaniei, după divorțul de emirul Dubaiului/Are 728 de milioane de dolari în conturi

Fosta soție a șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum are parte de-o nouă viață în Marea Britanie, după partajul care i-a adus 728 de milioane de dolari în conturi.

Una dintre cele mai telenovelistice povești regale moderne, dar și unul dintre cele mai scumpe divorțuri încheiate pe teritoriul Marii Britanii a lăsat-o pe Prințesa Haya a Iordaniei cu o faimă nesperată și cu o avere impresionantă.

Viața ei a luat o întorsătură dramatică în urmă cu fix patru ani de zile. Căsătorită din 2004 cu emirul din Dubai, Mohammed bin Rashid Al Maktoum , în primăvara anului 2019, Prințesa Haya a fugit cu o valiză plină de bani și cu cei doi copii ai săi, Jalila și Zayed, pe care dorea să îi salveze de la o căsătorie aranjată. Prințesa Haya a cerut azil internațional în Marea Britanie, unde a început un proces complicat de divorț pe care l-a descris ca fiind "terifiant" și una dintre cele mai costisitoare separări din toate timpurile.

O nouă viață la Londra

Țara în care a trăit o perioadă lungă de timp din motive academice este acum din nou casa Prințesei Haya, unde și-a găsit liniștea sufletească. Ea a avut parte de sprijinul și protecția familiei sale din momentul în care a aterizat la Londra, fugind din Emiratele Arabe Unite. Fratele ei, Regele Iordaniei, a numit-o șef adjunct de misiune la Ambasada iordaniană din Marea Britanie, o poziție care îi oferă imunitate și protecție diplomatică. Iar Familia Regală britanică a ajutat-o să-și găsească o locuință lângă Palatul Kensington, care ar valora 100 de milioane de lire sterline. Însă, în viața de zi cu zi, ea este extrem de discretă, iar postările de pe profilul ei sunt puține și rare.

Înalta Curte a decis ca fiica fostului Rege hașemit va primi 554 de milioane de lire sterline (630 de milioane de euro) de la fostul ei soț, șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emirul din Dubai. Și, pentru că judecătorul a remarcat că șeicul a mai "răpit și maltratat" anterior două dintre fiicele sale dintr-o căsătorie anterioară , câteva luni mai târziu, a decis și în privința custodiei copiilor, Prințesa Haya primind custodie exclusivă, iar tatăl doar dreptul la contacte telefonice.

În plus, șeicul a fost obligat și la plata altor aproximativ 12 milioane de euro pe an pentru cheltuieli de securitate. Pentru această lungă bătălie juridică, cumnata Reginei Rania a angajat unul dintre cei mai buni avocați din țară, Baroneasa Shackleton, în care au mai avut încredere Regele Charles al III-lea, Prințul Andrew și Paul McCartney.

Prințesa Haya iubește din nou?

Potrivit unor surse citate de "Daily Mail", fosta soție a șeicului, care deține o proprietate cu 12 dormitoare în Surrey, a cumpărat în toamna trecută un hotel rural izolat în Țara Galilor, a cărui locație exactă nu a fost dezvăluită. Din câte se știe, Prințesa Haya a Iordaniei "s-a îndrăgostit de acest hotel" și "intenționează să îl transforme în reședință".

Prințesa a susținut anterior că a fost "îngrozită" de soțul ei, care ulterior a desfășurat o campanie de "amenințări și intimidare" care a făcut-o să se simtă "nesigură" . De aceea, nici nu a dorit ca lumea să știe unde locuiește și ca viitoarea ei casă să aibă toate dotările de securitate.

Inițial, Prințesa Haya a locuit lângă Palatul Kensington. FOTO: Getty Images

Inițial, Prințesa Haya a locuit lângă Palatul Kensington. FOTO: Getty Images

Gurile rele spun că Prințesa Haya a fugit în Marea Britanie după ce s-a aflat că ar avea o idilă cu bodyguardul ei, Russell Flowers, la rândul lui un bărbat însurat. Mai mult, unii spun că ar fi suferit și cel puțin un avort, după ce a rămas însărcinată în urma relațiilor sexuale cu Flowers. Potrivit presei, Prințesa Haya a fost ulterior șantajată de patru membri ai echipei sale de securitate, precum și de câțiva angajați personali, care știau de aventura sa cu bodyguardul. Actele de la tribunal au arătat că Prințesa Haya a plătit peste 7 milioane de lire sterline presupușilor șantajiști.

Vara trecută, însă, publicația „Weekly Blitz“ scria că Prințesa Haya se întâlnește în prezent cu un bărbat de 39 de ani, cu părinți columbieni și arabi. Cel mai nou iubit al ei a studiat Administrarea Afacerilor și se ocupă în prezent de afacerile familiei. Se zvonește că bunicul patern al actualului iubit al lui Prințesei Haya ar fi un membru influent al narco-cartelului columbian. Nimic, însă, n-a fost dovedit până acum.

Sursa: adevarul.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…