Noua Zeelandă trimite 120 de militari în Marea Britanie pentru a antrena trupele ucrainene din prima linie

Noua Zeelandă trimite 120 de militari în Marea Britanie pentru a antrena trupele ucrainene din prima linie

Două echipe de antrenament de infanterie care vor pregăti personalul ucrainean cu abilităţile de bază pentru a fi eficient în luptă, inclusiv în ceea ce priveşte mânuirea armelor, oferirea primului ajutor în luptă, dreptul operaţional şi alte abilităţi.

Antrenamentul a aproximativ 800 de soldaţi ucraineni se va desfăşura exclusiv într-una din cele patru zone din Marea Britanie, iar personalul militar din Noua Zeelandă nu va călători în Ucraina, subliniază comunicatul.

„Am explicat clar că un atac flagrant asupra suveranităţii unei ţări şi pierderea ulterioară de vieţi nevinovate este greşită şi intolerabilă. Condamnarea noastră va continua să se extindă dincolo de cuvinte şi să includă sprijin critic”, a declarat premierul Jacinda Ardern într-o conferinţă de presă menită să anunţe desfăşurarea trupelor.

Ea a subliniat că trupele din Noua Zeelandă nu vor lua parte la luptele din Ucraina.

Treizeci de membri din domeniul apărării din Noua Zeelandă au finalizat în luna mai instruirea personalului militar ucrainean în operarea artileriei.

Programele de instruire fac parte dintr-o serie de acţiuni oferite drept răspuns la invazia Rusiei lansată pe 24 februarie împotriva vecinului său sudic, care au inclus sprijin financiar de peste 40 de milioane de dolari neozeelandezi (25,70 milioane de dolari) şi sancţionarea a 840 de persoane şi entităţi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar