Noul inamic al lui Asterix din cel mai recent volum de benzi desenate este un guru filosof adept al „gândirii pozitive"

Noul inamic al lui Asterix din cel mai recent volum de benzi desenate este un guru filosof adept al „gândirii pozitive"

Inamicul personajului Asterix din cel de-al 40-lea volum de benzi desenate dedicate celebrului erou din vechea Galie, care va fi lansat pe 26 octombrie în mai multe ţări, este un guru filosof adept al „gândirii pozitive", denumit Vicevertus.

Asterix (stânga) și Obelix FOTO arhivă Adevărul

Volumul „Iris blanc" - ce are 48 de pagini - va apărea simultan în 20 de limbi şi într-un tiraj de peste 5 milioane de exemplare. Este al şaselea album desenat de Didier Conrad, care a preluat seria „Asterix" în 2013 după retragerea unuia dintre cei doi creatori ai săi, Uderzo.

Didier Conrad este asistat pentru partea de scenariu de autorul de mare succes Fabcaro.

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul editurii Hachette Livre din Vanves, în apropiere de Paris, cei doi autori au dezvăluit că noua intrigă va gravita în jurul personajului Tulius Vicevertus , medicul lui Iulius Cezar, care era şi filosof, venit să motiveze trupele romane demoralizate din jurul satului „galilor invincibili".

Irisul alb „este o şcoală. El s-a inspirat dintr-un filosof grec pentru a-şi crea metoda", a explicat Fabcaro. Vicevertus va reuşi nu doar să ridice moralul soldaţilor romani, ci şi să producă diviziune în satul galilor.

Această nouă filosofie, care promovează bunăvoinţa, regimul vegetarian şi meditaţia, va găsi numeroşi adepţi, aşa cum este cazul soţiei şefului satului, Bonnemine, dar şi câţiva critici, precum scepticul Asterix.

Record de vizitatori în parcul de distracţii Asterix

Pentru a-l desena pe Vicevertus, Didier Conrad şi-a imaginat mai întâi un bărbat destul de tânăr. Dar după consultări cu scenaristul şi cu reprezentanţii editurii, alegerea finală s-a îndreptat spre un bărbat vârstnic, cu părul alb şi lung.

Fiecare nou album „Asterix", în pofida deceselor celor doi creatori ai seriei omonime (scenaristul Rene Goscinny în 1977 şi desenatorul Albert Uderzo în 2020), reprezintă un imens eveniment editorial ce marchează activitatea librăriilor franceze şi francofone, la fiecare doi ani.

„Asterix evoluează cum nu se poate mai bine", a declarat directoarea generală de la Hachette Livre Illustré, Isabelle Magnac. Ea a dezvăluit totodată un record stabilit de parcul de distracţii Asterix din Plailly, la nord de Paris, care a înregistrat peste 2,8 milioane de vizitatori în 2022.

Editura Albert René, care deţine drepturile de tipărire, este una dintre cele mai rentabile din cadrul Hachette Livre, grupul editorial pe cale să fie cumpărat, alături de restul grupului Lagardere, de consorţiul Vivendi, controlat de miliardarul Vincent Bolloré.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat