Noul ministrul al Agriculturii, Adrian Oros, şi-a preluat mandatul marţi dimineaţa

Noul ministrul al Agriculturii, Adrian Oros, şi-a preluat mandatul marţi dimineaţa

Noul ministrul al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a preluat marţi dimineaţa mandatul de la Petre Daea, presa neavând acces la discuţiile celor doi oficiali.

Oros a venit la Ministerul Agriculturii în jurul orei 8:00 şi a avut o întrevedere de aproximativ o oră şi jumătate cu fostul şef de la Agricultură. Ulterior, Petre Daea a părăsit instituţia nu înainte de a le mulţumi angajaţilor pentru munca depusă împreună la MADR.

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a precizat pentru AGERPRES că va exista o instalare oficială la MADR în cursul acestei săptămâni, miercuri sau joi, în prezenţa premierului, urmată de o conferinţă de presă.

În cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament din 29 octombrie, Adrian Oros anunţa că prioritatea numărul unu este pregătirea cu celeritate a Programului Naţional Strategic, pentru că în următorii şapte ani principala sursă de finanţare a agriculturii o reprezintă cele 20 de miliarde de euro pregătite prin Politica agricolă Comună.

"Prioritatea numărul unu este pregătirea cu celeritate a Programului Naţional Strategic. Practic, în următorii şapte ani, dacă mecanismul multianual funcţional rămâne la ceea ce s-a discutat ultima oară, pentru că am înţeles că în Parlament se reiau discuţiile, dar în următorii şapte ani, principala sursă de finanţare a agriculturii vor fi cele 20 de miliarde de euro care sunt pregătite prin Politica Agricolă Comună şi de aceea este foarte important să pregătim acest Program Naţional Strategic. Avem experienţa celor două programe - PNDR - şi mă refer la instituţii şi la asociaţiile de fermieri şi de producători care lucrează în industria alimentară şi să găsim exact acele soluţii care să ne facă, după încă şapte de experienţă, să nu mai spunem că produsele româneşti nu sunt competitive sau că agricultorii sau procesatorii nu au aceleaşi şanse cu cei din restul Uniunii Europene sau din alte ţări terţe", a declarat Oros, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament.

El a mai spus că îşi va începe mandatul prin efectuarea unui audit în toate structurile instituţiei, după care se vor lua "decizii fundamentate", care pot viza redimensionarea aparatului central al MADR, schimbarea şefilor de agenţii din subordine, dar şi formarea Camerelor agricole judeţene.

Ministrul a subliniat atunci că va cere premierului desemnat, Ludovic Orban, schimbarea conducerea ANSVSA în primele zile după preluarea mandatului, pentru că a demonstrat în doi ani de zile că nu poate face faţă de când pesta porcină africană "evoluează sălbatic la noi în ţară"AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...