"Noul" PSD / Remus Borza, exclus din ALDE și condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte, a fost numit consilier onorific al premierului Dăncilă

"Noul" PSD / Remus Borza, exclus din ALDE și condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte, a fost numit consilier onorific al premierului Dăncilă

Deputatul Remus Borza, care în 2016 a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese, a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, anunță G4Media .

 
Decizia prin care Remus Borza este numit consilier onorific pe probleme economice, reformă și fiscalitate al premierului a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, Remus Borza, a fost condamnat definitiv, în februarie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica.

Borza a fost exclus din ALDE în 2017 pentru că a votat împotriva moțiunii de cenzură în urma căreia a căzut Cabinetul Grindeanu

În aprilie 2017, deputatul, pe atunci membru ALDE, susținea necesitatea creșterii salariilor demnitarilor, cu o declarație care a stârnit vâlvă:

„Trebuie să înţelegeţi că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro. Când am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul român. La o mie de euro nu vor veni nişte buni profesionişti sau nişte oameni de moralitate să lucreze. Trebuie să acceptăm, dacă vrem să avem pretenţia că trăim într-o democraţie, într-un stat de drept şi într-o economie de piaţă, să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor. (…) Dar sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul ţării, iar dacă aveţi consideraţie faţă de instituţia fundamentală a unei naţiuni, trebuie să terminaţi cu populismele. Nici eu nu vă întreb câte mii de euro câştigaţi la televiziunile private. Fiecare poate să câştige după muncă şi răsplată şi puteţi câştiga cât doriţi, dar nu cred că trebuie să dăm dovadă de atâta ipocrizie, să facem atât de mari discuţii… Ce vreţi să facem? Sigur, împuşcăm toţi parlamentarii ţării sau îi trimitem acasă şi acceptăm să fim conduşi de alte instituţii de presă sau de trusturile de presă. Trebuie să acceptaţi că, la nivelul ăsta redus de salarizare, vor intra în sistemul public, în corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hoţii. Un om de calitate, de valoare, care-şi asumă decizia, care-şi asumă decizia statului – corpul demnitarilor sunt cei care gestionează marile reforme – dacă doriţi să avem un sistem de sănătate corect în care să nu se moară cu zile, dacă doriţi să avem mai mult de 4-5 sute de kilometri de autostradă, dacă doriţi să avem un sistem de educaţie eficient, dacă doriţi să avem o administraţie corectă, trebuie să acceptăm că acei mai puţin de o mie de demnitari să fie corect retribuiţi”, spunea Borza.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...