Noul șef al Pentagonului va vizita Japonia și Coreea de Sud în primul său turneu oficial

Noul șef al Pentagonului va vizita Japonia și Coreea de Sud în primul său turneu oficial

Noul secretar american al Apărării, James Mattis, a ales Japonia și Coreea de Sud drept destinații pentru primele sale vizite oficiale, a indicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Gary Ross, citat de AFP și Reuters.

"Generalul Mattis va călători în Japonia și Coreea de Sud la începutul lunii februarie și va sublinia angajamentul SUA față de parteneriatele noastre de lungă durată", a spus Ross.

Președintele american Donald Trump a provocat îngrijorare în rândul aliaților din Asia după ce a declarat, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, că ia în calcul retragerea militarilor americani din sudul peninsulei coreene și din arhipelagul nipon.

Trump a adus atunci în discuție cheltuielile pe care le presupune pentru SUA prezența în aceste zone pentru a contribui la securitatea celor două state asiatice.

De asemenea, noul președinte a retras SUA din Tratatul de liber-schimb trans-pacific (TPP) , un alt demers care a provocat îngrijorare în rândul partenerilor asiatici.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei