Noul șef al Trezoreriei SUA vrea o reformă fiscală semnificativă până în luna august

Noul secretar al Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a detaliat joi planurile economice ale administrației Trump, promițând o creștere de 3% în 2018 și modificări semnificative pe planul fiscal și al dereglementării, informează AFP și Reuters.

"Suntem deciși să adoptăm o reformă fiscală, va fi una semnificativă și va fi concentrată pe reduceri de taxe pentru veniturile medii, simplificare și creșterea competitivității taxelor pe companii comparativ cu restul lumii", a declarat Steven Mnuchin într-un interviu acordat CNBC în primul său interviu televizat de la preluarea funcției de șef al Trezoreriei SUA în urmă cu o săptămână. "Vrem să realizăm acest lucru până la vacanța din luna august", a adăugat Mnuchin.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump a promis că până în luna martie va dezvălui un plan "fenomenal" destinat reducerii taxelor pentru companii, anunț care a dus la creșterea burselor la un nivel record în ultimele săptămâni.

În replică, Steven Mnuchin a precizat că planul este în continuare studiat. "Analizăm în mod serios acest plan, sunt unele aspecte cu privire la care suntem preocupați dar există și unele aspecte care ne plac. Va fi ceva concentrat pe creștere, am ascultat îngrijorările oamenilor și le vom lua în considerare", a precizat Steven Mnuchin.

Șeful Trezoreriei s-a declarat încrezător că planul de reformă fiscal va ajuta la stimularea ritmului de creștere a economiei americane la peste 3% până la finele lui 2018 de la 1,6% în 2016. Efectele reformei fiscale și dereglementării asupra creșterii economice nu se vor face resimțite însă decât la începutul anului următor, a adăugat Mnuchin.

În schimb, atât Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed), cât și Fondul Monetar Internațional estimează că în 2018 economia americană va înregistra o creștere de 2%. Întrebat despre aceste diferențe de prognoză, Steven Mnuchin a apreciat că Rezerva Federală își realizează estimările pe baza statu quo-ului, fără a lua în calcul reformele ce urmează să fi adoptate.

De asemenea, având în vedere dobânzile reduse existente pe piață în prezent, Steven Mnuchin a spus că a cerut Trezoreriei SUA să analizeze fezabilitatea emiterii unor titluri de stat cu maturitatea la 50 și chiar 100 de ani. În prezent, Trezoreria SUA emite titluri de stat cu maturitatea de maxim 30 de ani. În schimb, Franța și Canada s-au împrumutat deja pe piață pe 50 de ani, iar Mexicul a emis titluri de stat cu maturitatea la 100 de ani.

Steven Mnuchin, 54 de ani, este al treilea bancher de la Goldman Sachs plasat în fruntea Trezoreriei cu începere din anii 1990.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Documentul dement prin care „Avocatul Poporului” atacă DNA la CCR! Renate Weber este pusă de Tăriceanu și Drag…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze