Noul sistem antiaerian S-400 a intrat în serviciu la granița de nord-vest a Rusiei

Noul sistem antiaerian S-400 a intrat în serviciu la granița de nord-vest a Rusiei

Sisteme de rachete S-400 Triumph (SA-21 Growler, potrivit terminologiei NATO) au intrat în serviciu la frontierele de nord-vest ale Rusiei pentru a asigura protecția spațiului aerian al țării, potrivit unui anunț făcut joi de șeful serviciului de presă al Districtului militar Vest, Igor Mughinov, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Urmează ca aceste noi baterii S-400 să mai treacă o serie de verificări în ceea ce privește gradul lor de încadrare în sistemul existent de apărare antiaeriană și antirachetă al armatei ruse în nord-vestul Rusiei.

S-400 este un sistem de apărare antiaeriană și antirachetă ultramodern, cu o rază de acțiune de 400 kilometri. În afară de bateriile instalate pe teritoriul său, Rusia a mai desfășurat sisteme S-400 la baza sa aeriană Hmeimim din Siria.

Potrivit unor informații difuzate de presa rusă în vară, Rusia intenționa să amplaseze începând cu luna august sisteme S-400 în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în martie 2014 de către Moscova.

Armata rusă anunțase anterior că va instala astfel de sisteme la principalele sale baze navale din Extremul Orient, la Vladivostok și Viliucinsk (Kamceatka).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Așa o fi?

5 Câh...