Noul test de rachetă efectuat de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", consideră UE

Noul test de rachetă efectuat de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", consideră UE

Testul de rachetă efectuat duminică de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", a arătat într-un comunicat un purtător de cuvânt al diplomației Uniunii Europene, transmite AFP.

"Acest test și cele precedente constituie o amenințare pentru pacea și securitatea internaționale și agravează și mai mult tensiunile din regiune, într-un moment în care este necesară dimpotrivă o detensionare", se subliniază în comunicat.

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică ce a parcurs circa 700 de km înainte de a cădea și a se scufunda în Marea Japoniei, a anunțat armata sud-coreeană.

UE a aplicat în totalitate sancțiunile drastice impuse Coreii de Nord în cadrul rezoluțiilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU și a decretat și sancțiuni suplimentare, ca răspuns la seria de teste efectuate de regimul lui Kim Jong-un de la începutul lui 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”