Noul test de rachetă efectuat de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", consideră UE

Noul test de rachetă efectuat de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", consideră UE

Testul de rachetă efectuat duminică de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", a arătat într-un comunicat un purtător de cuvânt al diplomației Uniunii Europene, transmite AFP.

"Acest test și cele precedente constituie o amenințare pentru pacea și securitatea internaționale și agravează și mai mult tensiunile din regiune, într-un moment în care este necesară dimpotrivă o detensionare", se subliniază în comunicat.

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică ce a parcurs circa 700 de km înainte de a cădea și a se scufunda în Marea Japoniei, a anunțat armata sud-coreeană.

UE a aplicat în totalitate sancțiunile drastice impuse Coreii de Nord în cadrul rezoluțiilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU și a decretat și sancțiuni suplimentare, ca răspuns la seria de teste efectuate de regimul lui Kim Jong-un de la începutul lui 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…