Noul test de rachetă efectuat de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", consideră UE

Noul test de rachetă efectuat de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", consideră UE

Testul de rachetă efectuat duminică de Coreea de Nord constituie o "amenințare pentru pacea și securitatea internaționale", a arătat într-un comunicat un purtător de cuvânt al diplomației Uniunii Europene, transmite AFP.

"Acest test și cele precedente constituie o amenințare pentru pacea și securitatea internaționale și agravează și mai mult tensiunile din regiune, într-un moment în care este necesară dimpotrivă o detensionare", se subliniază în comunicat.

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică ce a parcurs circa 700 de km înainte de a cădea și a se scufunda în Marea Japoniei, a anunțat armata sud-coreeană.

UE a aplicat în totalitate sancțiunile drastice impuse Coreii de Nord în cadrul rezoluțiilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU și a decretat și sancțiuni suplimentare, ca răspuns la seria de teste efectuate de regimul lui Kim Jong-un de la începutul lui 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?