Nu e nevoie de parfumuri scumpe: 10 sfaturi care te pot ajuta să miroși mai bine

Nu e nevoie de parfumuri scumpe: 10 sfaturi care te pot ajuta să miroși mai bine

Există aproximativ 400 de tipuri diferite de receptori în nasul nostru care ne ajută să simțim diferite mirosuri, de la plăcut la dezgustător. Oamenii de știință au descoperit că nu ne folosim simțul mirosului doar pentru a afla dacă mâncarea s-a stricat sau nu.

foto arhivă

Mirosul ne ajută să alegem un partener potrivit, să cunoaștem vârsta aproximativă a unei persoane și să înțelegem dacă aceasta este bolnavă sau nu, potrivit brightside.me. Așadar, nu e de mirare că mulți dintre noi vor să miroasă frumos. Iată câteva sfaturi care v-ar putea fi de folos.

Alimente care ne fac să mirosim urât

Potrivit oamenilor de știință, alimentele care apar cel mai des pe masa noastră pot afecta mirosul transpirației noastre. De exemplu, carnea roșie conține o cantitate mare de acizi grași, iar dacă organismul nu este capabil să descompună aceste substanțe, mirosul transpirației poate deveni sufocant de acru.

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli și varza de Bruxelles, pot provoca, de asemenea, o mulțime de probleme. Dacă sulful din ele ajunge la bacteriile care trăiesc la suprafața pielii, acestea încep să producă un miros neplăcut, de ouă stricate.

În plus, organismul unor persoane nu este capabil să proceseze complet substanța trimetilamină, care se găsește în fasole, ouă și lapte. Ca urmare, acest compus organic este excretat prin pori, lăsând persoana cu un miros corporal de mucegai și de pește.

Nu trebuie să vă schimbați complet dieta obișnuită fără recomandarea unui nutriționist, dar puteți încerca să reduceți cantitatea de anumite alimente din dieta dumneavoastră.

Unii cercetători sugerează că cărbunele activat poate neutraliza mirosul neplăcut. Alții sugerează să mâncați mai multe fibre și fructe proaspete. Mulți dermatologi sugerează administrarea de ulei esențial comestibil de mentă, deoarece poate îmbunătăți mirosul de transpirație.

Nu beți prea multă cafea

Corpul nostru începe să emită un miros neplăcut atunci când bacteriile de pe suprafața pielii intră în contact cu transpirația. Băuturile care conțin cofeină, cum ar fi cafeaua și ceaiul negru, stimulează anumite glande sudoripare, organismul produce mai mult lichid, ceea ce înseamnă că sunt șanse ca transpirația să miroasă mai puternic.

cafea jpg

Apa, pe de altă parte, ajută să scapi de mirosul neplăcut. Atunci când organismul este deshidratat, toate mirosurile eliberate nu fac decât să devină mai puternice, mai ales cele care vin dinspre gură. Unii experți sugerează să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a te menține hidratat.

Înainte de a le spăla, întoarceţi hainele pe dos

Uneori, mirosul nu provine din corpul nostru, ci din hainele noastre. Din acest motiv, hainele transpirate ar trebui spălate pe dos, pentru ca detergentul să cureţe mai bine substanțele care conțin mirosuri neplăcute. Dacă hainele miros urât, le puteți pur și simplu să le înmuiați într-o soluție de oțet înainte de a le spăla.

Renunţaţi la balsamul de rufe. Acesta acoperă țesătura cu o peliculă subțire, care împiedică circulația aerului. Din această cauză, oamenii transpiră mai mult, iar bacteriile care emit mirosuri neplăcute se înmulțesc mai repede.

Săpun antibacterian alterează mirosul nostru natural

Indiferent cât de bine ne spălăm la duș, unele bacterii rămân totuși pe piele. Acesta nu este un lucru rău, deoarece acest microbiom formează parfumul natural, pe care mulți oameni din jurul nostru îl găsesc atrăgător. Prin urmare, nu ar trebui să folosiți prea des săpunul antibacterian.

Acest produs cosmetic poate perturba echilibrul natural și distruge microorganismele utile, care vor fi înlocuite de bacterii dăunătoare, care duc la apariția mirosului neplăcut. Este mai bine să alegeți un săpun blând și delicat.

Nu vă îmbrăcaţi înainte de a vă usca bine

După ce faceți un duș, trebuie să vă ștergeți bine întregul corp cu un prosop curat, acordând o atenție deosebită zonelor care de obicei transpiră cel mai mult. Bacteriile responsabile de eliberarea mirosului neplăcut apar cel mai repede într-un mediu umed, așa că nu vă îmbrăcați când corpul este încă ud.

Exercițiile fizice regulate ajută

Asociem exercițiile fizice intense cu producția de transpirație, așa că pare puțin probabil ca exercițiile fizice să dea corpului nostru un miros plăcut. Dar cercetătorii susțin că transpirația regulată poate readuce mirosul natural al pielii. Cu cât transpirația curăță mai des glandele, cu atât mirosul este mai plăcut.

Bărbaţii preferă mirosul natural al femeilor

Mirosul este unul dintre lucrurile pe care le folosim pentru a evalua dacă ne place sau nu o persoană. Un studiu a arătat că persoanele ale căror mirosuri sunt similare simt mai multă simpatie unul pentru celălalt și dezvoltă mai repede relații calde.

Bărbaţilor le plac mirosurile naturale, foto arhivă

Bărbaţilor le plac mirosurile naturale, foto arhivă

În mod surprinzător, unul dintre experimente a arătat că majorității bărbaților le place mirosul natural al femeilor. Mai mult decât atât, cu cât nivelul de estrogen din corpul unei femei este mai ridicat, cu atât mai atractivă este aroma ei.

În același timp, bărbații nu sunt foarte pasionați de parfumurile florale. Excepție fac crinul din vale, uleiul de trandafir și parfumurile de vanilie.

Lipsa somnului poate afecta și mirosul corporal

Mirosul corporal este, de asemenea, afectat de starea de spirit a unei persoane. Dacă sunteți nervos, stresat sau după o perioadă în care nu aţi dormit suficient, mirosul poate deveni neplăcut.

Utilizarea substanțelor aromatice în dormitor vă poate ajuta să adormiți. Parfumurile de levănțică și mușețel sunt cele mai bune pentru calmare. Iar dacă puneți uleiuri aromatice pe cearceafuri și perne curate, veți mirosi frumos și după o noapte de odihnă.

Folosiţi cantităţi mici de parfum

Nu este necesar să pulverizați parfum de mai multe ori pe zi. În primul rând, nu este foarte convenabil să porți o sticlă mare în poșetă și, în al doilea rând, un miros prea puternic va deveni iritant, în loc să trezească simpatie.

Unele persoane recomandă să aveți câteva discuri de bumbac îmbibate în parfum. Și, dacă este necesar, ștergeți ușor cu ele zonele necesare, cum ar fi încheieturile mâinilor sau gâtul. Acest lucru nu numai că economisește parfumul, dar menține și un miros plăcut la un nivel adecvat.

Antiperspirante naturale

Nu toate deodorantele acționează în același mod. Unele dintre ele conțin substanțe speciale, care reduc numărul de bacterii. Folosirea acestor produse poate determina un dezechilibru în microflora din zona axilei. La unele persoane, acest lucru duce la o producție crescută de microorganisme care produc mirosuri neplăcute.

Lămâia înlătură mirosul neplăcut de transpiraţie, foto arhivă

Lămâia înlătură mirosul neplăcut de transpiraţie, foto arhivă

Experții recomandă utilizarea deodorantelor probiotice, care distrug doar bacteriile „rele” și elimină astfel mirosul neplăcut. Unele persoane preferă să își facă singure deodorantul, din oțet de mere, bicarbonat de sodiu și suc de lămâie, care are același efect. Dar acest deodorant trebuie folosit cu prudență, deoarece poate provoca arsuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?