'Nu există motive comerciale' pentru zborurile companiei iraniene Mahan Air în Venezuela (Casa Albă)

'Nu există motive comerciale' pentru zborurile companiei iraniene Mahan Air în Venezuela (Casa Albă)

Statele Unite consideră lansarea unui zbor direct Teheran-Caracas de către compania privată iraniană Mahan Air drept un "gest motivat politic" şi "nu există motive comerciale", a declarat luni un oficial al Casei Albe, citat de Reuters.

Iranul se alătură astfel Chinei şi Rusiei, care au efectuat transporturi în Venezuela în sprijinul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro. Maduro este sub presiune să demisioneze şi să-i lase locul liderului opoziţiei Juan Guaido, susţinut de Statele Unite şi majoritatea ţărilor occidentale.

"Din punctul nostru de vedere, nu există niciun motiv comercial pentru a stabili acest zbor în acest moment", a declarat oficialul Casei Albe, vorbind cu condiţia anonimatului.

"Este un gest motivat politic care nu este de ajutor poporului venezuelean întrucât nu accelerează schimbarea pe care o dorim", a adăugat el.

Organizaţia Aviaţiei Civile iraniene a anunţat luni că la bordul zborului non-stop de 16 ore s-ar fi aflat oficiali ai Ministerului de Externe de la Teheran în drum spre Caracas.

Mahan Air este sancţionată de Statele Unite din 2011 pentru sprijinul acordat Corpului Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) iraniene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!