„Nu există nici măcar o dovadă”/Șeful spionajului militar al Ucrainei se îndoiește de moartea lui Evgheni Prigojin

„Nu există nici măcar o dovadă”/Șeful spionajului militar al Ucrainei se îndoiește de moartea lui Evgheni Prigojin

Kirill Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a acordat un interviu jurnaliștilor britanici, în care a subliniat că departamentul său nu are în prezent concluzii definitive cu privire la moartea lui Evgheni Prigojin, liderul grupării ruse de mercenari Wagner.

De asemenea, nu există nicio dovadă convingătoare a morții șefului Wagner, scrie Financial Times.

"Nu m-aș grăbi să trag concluzii. Nu spun că Prigojin este în viață sau că este mort. Spun că nu există nici măcar o dovadă că el este mort", a remarcat ofițerul șef al spionajului militar de la Kiev.

În plus, Budanov a subliniat că Wagner continuă să recruteze mercenari și este posibil ca ”bucătarul lui Putin” să fie în viață.

Astfel, nu poate fi exclus faptul că întreaga poveste a morții liderului mercenarilor ruși ar putea fi doar un ”scenariu dramatic”.

Amintim că, potrivit Reuters, avionul lui Prigojin a fost doborât cel mai probabil de o rachetă sol-aer lansată de pe teritoriul Rusiei.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB