Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

Nu este o glumă! Pentru a-și demonstra prezența la granița cu Ucraina, armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn – a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzjanyk, citat de portalul ucrainean Pravda, scrie onet.pl .

Pentru a desfășura activități operaționale de camuflaj și pentru a demonstra prezența acestora, unitățile Forțelor Armate ale Belarusului plasează tancuri false din lemn în zonele de la granița cu Ucraina – a spus Motuzjanyk.

El a adăugat că, potrivit informațiilor din ministerul său,Belarusîși va verifica pregătirea pentru luptă la granița cu Ucraina până pe 25 iunie.El a mai menționat că șapte batalioane din Belarus mai îndeplinesc sarcinile de întărire a graniței ucrainene-belaruse în regiunile Brest și Gomel.

*Armata lui Lukașenko începe exercițiile

Miercuri,Ministerul Apărării din Belarus a anunțat începerea exercițiilor cu participarea comisariatelor militare(comandamente de reaprovizionare) în regiunea Homel, lângă granița cu Ucraina.Acestea vor funcționa până la 1 iulie.

La rândul său,șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kyryło Budanov, a informat pe Telegram că în această etapă a războiului nu există nicio amenințare că armata belarusă va intra în Ucraina.

În Belarus, pregătirea militară este în curs, granița este întărită și multe activități militare sunt în desfășurare. Dar, în acest stadiu, bielorușii nu vor lupta cu Ucraina.Dacă au astfel de planuri, vom afla imediat și vom lua măsurile adecvate” – a spus Budanov.

*Ce va face Belarus? Cuvintele tulburătoare ale lui Serghei Șoigu

Gruparea regională de trupe și sistemul de apărare antiaeriană al Federației Ruse și Belarusului necesită măsuri urgente pentru creșterea pregătirii pentru luptă”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timpul unei întâlniri cu ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin.Au existat multe îngrijorări (din partea Rusiei – n.r.) că Belarus ar putea să nu se implice militar în războiul cu Ucraina.

Circumstanțele impun necesitatea unor acțiuni comune urgente pentru consolidarea capacităților de apărare ale Uniunii Statale(Rusia-Belarus -n.r.), creșterea pregătirii pentru luptă a grupului armatei regionale și a sistemului regional unificat de apărare aeriană” – a spus Șoigu la Moscova.

Șoigu a adăugat că problema devine din ce în ce mai urgentă astăzi, iar Rusia este pregătită să ofere „tot sprijinul prietenilor belaruși” în acest scop.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!