Nu va exista un al doilea referendum privind Brexit-ul, afirmă purtătorul de cuvânt al premierului britanic

Nu va exista un al doilea referendum privind Brexit-ul, afirmă purtătorul de cuvânt al premierului britanic

Nu va exista un al doilea referendum privind Brexit-ul, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului britanic Theresa May, reafirmând convingerea acesteia că planul ei de a părăsi Uniunea Europeană este singura modalitate de a obţine o înţelegere care îndeplineşte obiectivele guvernului britanic, relatează Reuters.

"Publicul britanic a votat să părăsească Uniunea Europeană. Nu va mai fi un al doilea referendum ... indiferent de circumstanţe", a declarat purtătorul de cuvânt.

Premierul britanic Theresa May i-a atenţionat pe membrii Partidului Conservator pe care îl conduce că s-ar putea să nu mai aibă loc niciun Brexit dacă ei îi resping planul privind ieşirea din Uniunea Europeană, menţionează dpa.

Theresa May a încercat săptămâna trecută să-şi promoveze planul pentru un acord de comerţ liber cu UE post-Brexit şi s-a confruntat în acelaşi timp cu demisia ministrului pentru Brexit, David Davis, şi a ministrului de externe, Boris Johnson, precum şi cu critici din partea preşedintelui american Donald Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...