„Nu vezi aşa ceva în fiecare zi“: Reţea de proxenetism din care făceau parte şi românce, destructurată în Franţa

„Nu vezi aşa ceva în fiecare zi“: Reţea de proxenetism din care făceau parte şi românce, destructurată în Franţa

„Nu vezi aşa ceva în fiecare zi. Asta e o premieră”, a afirmat un comandant de divizie, Philippe Déjean, care lucrează în sistem de 40 de ani, conform Le Figaro .

Grupul Interministerial de Căutare (GIR) pe care-l conduce comandantul, în cadrul Direcţiei Teritoriale a Poliţiei Judiciare din Orléans, a efectuat destructurarea reţelei de proxenetism, care se desfăşura în mai multe oraşe mari din Franţa, săptămâna trecută.

Totul a debutat în luna februarie, după ce investigatorii au stabilit o creştere anormală a anunţurilor de prostituţie pe un site de profil.

O anchetă a fost demarată, iar investigaţiile au fost efectuate de GIR din Orléans, cu ajutorul instituţiilor de acelaşi tip din Rouen şi a poliţiei de frontieră din Havre.

În cadrul acestei cercetări s-au efectuat interceptări telefonice şi un filaj al celor doi asociaţi, proprietari ai circa zece hoteluri pe care le deţin în Orléans, Rouen, Dieppe şi Mâcon.

Cei doi bărbaţi sunt bănuiţi de faptul că sunt „instigatorii” unui sistem de rezervare ascuns care le permitea prostituatelor să închirieze camere în aceste hoteluri în care îşi ofereau serviciile.

„Era mai confortabil pentru ele şi, fără îndoială, un pic mai sigur”, spune Déjean. „Erau, totuşi, foarte independente, vorbeau franceza destul de bine şi circulau de la un hotel la altul cu maşina personală”, a mai adăugat el.

Cei doi bărbaţi i-au pus pe recepţioneri, fără acte în regulă, să ia banii şi să-i depoziteze într-un seif, pe care îl goleau o dată pe lună.

În cadrul percheziţiilor efectuate, a fost confiscată suma de 373.000 de euro cash şi 2,4 milioane de euro din conturi bancare.

Totodată, au fost confiscate 12 vehicule leasing, mărcile Mercedes GLE, Audi Q7 şi Q8, pe care cei doi antreprenori le-au pus la dispoziţia rudelor.

Conform Le Figaro, cinci hoteluri, un restaurant şi o casă, a cărora valoare apreciată este la circa şapte milioane de euro, urmează să fie confiscate.

Pe lângă acuzaţia de proxenetism, cei doi sunt învinovăţiţi şi de „escrocherie în bandă organizată”. Mai mult decât atât, cei doi au fondat firme de construcţii false, în care au angajat muncitori fără acte în regulă, pentru a renova hoteluri în stare proastă pe care le revindeau la circa un milion de euro. După comercializarea hotelurilor, ei închideau firmele-paravan.

O altă infracţiune săvârşită în clădirile în care prostituatele îşi ofereau serviciile, constă în găzduirea minorilor neînsoţiţi (MNA).

„Erau plătiţi la cameră pe minor de către Consiliul Departamental, în pofida faptului că înghesuiau cel puţin doi-trei într-o cameră”, a afirmat Déjean.

14 persoane au fost reţinute, în urmă cu o săptămână, în cadrul unei misiuni ample.

Opt persoane au fost prezentate în faţa unui judecător, iar cinci au fost acuzate cu privire la „proxenetism agravant”, „muncă ascunsă”, „spălare de bani agravantă”, „escrocherie în bandă organizată”, „abuz de bunuri sociale” şi „ajutarea intrării şi sejurului unor străni în Franţa”.

Alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!