Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Germania la nivelul lunii mai; unele restricţii, menţinute până în primăvară

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Germania la nivelul lunii mai; unele restricţii, menţinute până în primăvară

Germania a înregistrat sâmbătă cea mai ridicată rată a infectărilor cu coronavirus de la jumătatea lunii mai, atingând pentru ultimele şapte zile pragul de 100 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, care până în august era stabilit ca limită pentru introducerea unui lockdown strict, relatează Reuters.

Totuşi, ministrul sănătăţii Jens Spahn a apreciat că acum Germania ar putea face faţă mai bine situaţiei datorită vaccinării, dar a atenţionat că măsuri precum purtarea măştii şi limitarea activităţilor interioare pentru nevaccinaţi vor rămâne în vigoare până în primăvară.

Sâmbătă au fost confirmate 15.145 de noi cazuri de COVID-19 (populaţia Germaniei numără peste 83 de milioane de locuitori) şi 86 de noi decese asociate acestei boli.

În acest timp liderii celor 16 landuri germane discută despre măsurile pe care le vor lua odată cu expirarea pe 25 noiembrie a stării de urgenţă la nivel naţional, în lipsa unei extinderi a acesteia prin votul parlamentului restricţiile antiepidemice fiind retrase automat.

Ministrul Spahn crede că ar putea fi posibilă o ridicare a stării de urgenţă şi în acelaşi timp să fie menţinute anumite măsuri, precum purtarea măştii sau certificatul verde obligatoriu pentru accesul în majoritatea spaţiilor publice închise. ''Această trecere de la o stare de urgenţă la o stare de atenţie specială şi la o stare de normalitate, probabil în primăvară dacă nu apare vreo nouă variantă (de coronavirus), este, cred, una care ne dă încredere'', estimează oficialul german.

Dar el a atras atenţia că zone ale Germaniei cu rate reduse de vaccinare - precum Saxonia sau Turingia - se confruntă deja cu o creştere a presiunii asupra spitalelor ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Circa 66% din populaţia Germaniei este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, procent puţin peste cel de 63,3% pe ansamblul Uniunii Europene.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...