Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 500.000 în India

Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 500.000 în India

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit pragul de 500.000 în India, a anunţat sâmbătă guvernul indian, cu un număr record de circa 18.500 de cazuri de COVID-19 înregistrat într-o singură zi, relatează AFP şi Reuters.

În ţară au fost înregistrate în total 15.685 de decese provocate de COVID-19 şi, potrivit epidemiologilor, vârful pandemiei nu a fost încă atins, fiind aşteptat în câteva săptămâni.

Deşi India se află într-o fază de ieşire din izolare, unele state au în vedere reimpunerea anumitor măsuri de restricţie.

Cele mai afectate sunt oraşele foarte dens populate ale ţării, în special capitala New Delhi, unde au fost înregistrate aproape 80.000 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Guvernul indian a fost extrem de criticat pentru lentoarea testării populaţiei care, potrivit criticilor, ar fi ascuns mult timp amploarea epidemiei de coronavirus din ţară.

A doua cea mai populată ţară din lume, cu 1,3 miliarde de locuitori, India se află pe locul al patrulea în ceea ce priveşte numărul cazurilor de COVID-19, după Statele Unite, Brazilia şi Rusia, dar care a înregistrat un număr mult mai mic de decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria