Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 6.300

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 6.300

Alte 310 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 6.300, potrivit datelor publicate duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate.

Până la ora comunicării, la Terapie Intensivă sunt internați 204 de pacienți.

Până duminică la ora puplicării datelor 306 persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19. Este vorba de pacienți internați în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 62.328 de teste pentru coronavirus.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

696 de români din străinătate, infectați cu coronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 696 de cetățeni români sunt în continuare confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 420 în Italia, 196 în Spania, 20 în Franța, 9 în Germania, 39 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia și câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 44 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 10 în Franța, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Cetățenii români confirmați cu noul coronavirus în Tunisia și Indonezia au fost declarați vindecați.

Cazuri de coronavirus raporatate în fiecare județ:


 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria