Numărul contractelor de muncă suspendate rămâne la peste 140.000

Numărul contractelor de muncă suspendate rămâne la peste 140.000

Un număr de 141.664 de contracte individuale de muncă erau suspendate, vineri, conform cifrelor centralizate de Inspecţia Muncii şi publicate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

În informarea anterioară, transmisă de Ministerul Muncii cu 10 zile în urmă (16 iunie), numărul contractelor de muncă suspendate indica 146.314.

Cele mai multe contracte de muncă suspendate erau din domeniul Hoteluri şi Restaurante (34.277 de contracte de muncă), urmate de Industria Prelucrătoare (26.556) şi Comerţul cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (13.264).

În ceea ce priveşte numărul contractelor de muncă încetate, Ministerul Muncii nu mai transmite de aproape o lună evoluţia acestora. Ultima informare a Ministerului Muncii pe subiectul contractelor de muncă încetate a fost publicată pe 28 mai, când un număr de 429.585 de contracte de muncă figurau ca fiind desfiinţate de la instaurarea stării de urgenţă.

Angajaţii plasaţi în şomaj tehnic din domeniile afectate de restricţiile impuse de Guvern beneficiază şi în luna iunie de indemnizaţia de şomaj tehnic acoperită de Guvern. Lucrătorii cu contracte de muncă încetate nu beneficiază de şomajul tehnic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina