Numărul deceselor creşte dramatic în urma cutremurului din Afganistan: cel puţin 1.500 de morţi. „I-am pierdut pe toţi din familie” VIDEO

Numărul deceselor creşte dramatic în urma cutremurului din Afganistan: cel puţin 1.500 de morţi. „I-am pierdut pe toţi din familie” VIDEO

Bilanţul de circa 1.500 de morţi este unul provizoriu, iar mulţi cetăţeni afgani rămân îngropaţi sub casele prăbuşite.

Cele mai multe victime au fost înregistrate în districtele Gayan şi Barmal din Paktika, iar spitalele nu mai fac faţă răniţilor.

Mai mulţi supravieţuitori au făcut declaraţii pentru BBC , de pe patul de spital din Paktika. Ei şi-au pierdut mai mulţi membri ai familiei.

„Şapte într-o cameră, cinci în alta, patru în alta, apoi trei în alta, toţi din familia mea au fost ucişi”, a declarat o afgană, pentru BBC.

„S-a auzit un bubuit şi patul meu a început să tremure. Tavanul a căzut. Eram prins, dar vedeam cerul. Mi s-a dislocat umărul, m-a durut capul, dar am ieşit. Sunt sigur că şapte sau nouă persoane din familia mea, care se aflau în aceeaşi cameră cu eu, sunt morţi”, a afirmat un alt supravieţuitor, Shabir, pentru BBC.

În urma seismului, ONU s-a „mobilizat complet” , iar provizii medicale, alimente şi adăposturi de urgenţă au fost expediate în zona cutremurului. De asemenea, ONU a trimis şi medici. Primele ajutoare internaţionale au ajuns joi în ţară, însă salvatorilor le este greu să ajungă la oameni din pricina drumurilor distruse şi a serviciilor de comunicaţii care au picat.

„Este iunie şi vremea nu ar trebui să fie aşa. Am avut grindină şi zăpadă şi asta îngreunat foarte mult lucrurile. Acele drumuri nu au fost niciodată dezvoltate cu adevărat din cauza situaţiei de securitate din ultimii douăzeci de ani, aşa că există o mulţime de provocări, dar sperăm să putem ajunge” a afirmat voluntarul Obaidullah Baheer, de la ONG-ul Salvaţi Afganii de Foamete, pentru BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!