Numărul persoanelor fizice cu restanțe la bănci și IFN-uri a scăzut cu peste 19.000, în iulie

Numărul persoanelor fizice cu restanțe la bănci și IFN-uri a scăzut cu peste 19.000, în iulie

Numărul persoanelor fizice cu restanțe mai mari de 30 de zile la bănci și instituții financiare nebancare a scăzut cu 2,7% în iulie, comparativ cu luna precedentă, până la 668.279, reiese din cele mai recente date al Băncii Naționale a României (BNR).

Aceste persoane aveau restanțe în valoare de peste 7,28 miliarde de lei. Cea mai mare parte a sumei era în lei și euro, respectiv 2,7 miliarde în lei și 3,04 miliarde lei în euro. În funcție de categoria de întârziere, cea mai mare valoare corespunde termenului de peste 90 de zile cu 4,29 miliarde lei.

Valoarea totală a restanțelor firmelor și populației la bănci a scăzut cu 18,2%, în iulie, la aproximativ 12,3 miliarde lei, comparativ cu nivelul înregistrat în aceeași lună a anului precedent, reiese dintr-un raport al BNR.

Din această sumă, 5,74 miliarde lei erau în moneda națională și 6,59 miliarde lei în valută. Capitala deținea 37% din totalul restanțelor.

Valoarea totală a creditelor acordate firmelor și populației însuma 230,8 miliarde lei, în creștere cu 5,3% comparativ cu nivelul din iulie 2016. Cea mai mare parte din valoare era în lei, respectiv peste 138,5 miliarde lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale